Tort fit z masą daktylową ma w sobie wszystko to, co najlepsze. Do tego mega smaczne ciasto bez pieczenia genialnie się prezentuje. Ślinka cieknie od samego patrzenia ?
1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zblenduj ciastka pełnoziarniste, orzechy laskowe, erytrytol, mleko i masło orzechowe. Powstałą mieszankę przełóż do formy i wstaw do lodówki.
2. Czas na pierwszą warstwę. Aby powstała, połącz: chudy twaróg, mascarpone, erytrytol i mleko.
3. Zblenduj, po czym dodaj miód i agar agar. Lekko podgrzej i rozprowadź połowę w formie do pieczenia. Wstaw do lodówki.
4. Połącz daktyle i ciepłe mleko. Odstaw na chwilę na bok, po czym zblenduj.
5. Do mieszanki dodaj agar agar i lekko podgrzej.
6. Ciemną mieszankę rozprowadź w formie i ponownie wstaw do lodówki. Kiedy warstwa stężeje, dodaj drugą część białej mieszanki i umieść deser po raz trzeci w lodówce.
7. Kiedy ciasto będzie nadawało się do krojenia, udekoruj je i to wszystko!