Genialne warzywne trójkąty - tortilla do pracy

Tym razem mamy dla Ciebie patent, dzięki któremu przygotujesz szybki lunch. Będzie to tortilla do pracy czy też szkoły, wypełniona po brzegi pysznymi warzywami.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. cebula czerwona
  2. 3-4 szt. ząbki czosnku
  3. 1 łyżeczka papryka słodka
  4. 150 g ser cheddar biały
  5. 4 szt. tortilla pełnoziarnista
  6. 1 szt. papryka czerwona
  7. 1 szt. papryczka chili
  8. 4 szt. ziemniaki ugotowane
  9. 250 g czerwona fasola
  10. 1 łyżka kmin rzymski mielony
  11. 1 łyżeczka sól
  12. 1 łyżeczka czarny pieprz
  13. 1/2 łyżeczki tabasco opcjonalnie

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą: czerwoną cebulę, czosnek, paprykę czerwoną i papryczki chilli.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj: kmin rzymski, tabasco, sól i pieprz.

Obrazek

3. Nie zapomnij również o ziemniakach, fasoli...

Obrazek

4. ...i słodkiej papryce. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Na każdej tortilli umieść garść żółtego sera i mieszankę z patelni.

Obrazek

6. Po czym zwiń w trójkąt. Piecz w piekarniku przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd