PrzepisPrzekąskiTortillowa kieszonka z wołowiną

Tortillowa kieszonka z wołowiną

Oto pomysł na smaczną i prostą przekąskę, która sprawdzi się również jako kolacja. Ślinka cieknie od samego patrzenia!?

Tortillowa kieszonka z wołowiną
Pyszności

25.06.2018 | aktual.: 26.06.2018 08:18

Składniki:

  1. 450 g wołowina mielona
  2. 1 ząbek czosnek
  3. 1 szt. pomidor
  4. 1/4 szkl. sos czosnkowy
  5. 1 szt. jalapeño
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 1 łyżeczka pieprz cayenne
  9. 4 szt. tortilla
  10. 1,5 szkl. cheddar
  11. 1,5 szkl. żółty ser
  12. 1/4 główki sałata posiekana
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą wołowinę, czosnek, jalapeño, sól, pieprz oraz pieprz cayenne. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obraz

2. Z powstałej mieszanki uformuj burgery i podsmaż na patelni. Następnie odstaw na bok.

Obraz

3. Na patelni podgrzej tortillę. Ułóż na niej 2 rodzaje sera, mięso oraz posiekaną sałatę.

Obraz

4. Następnie dodaj kawałki pomidora, więcej sera i sos czosnkowy.

Obraz

5. Na wierzchu ułóż drugi placek tortilli i dociśnij. Po chwili odwróć na drugą stronę i podgrzewaj przez chwilę, aż ser zacznie się topić.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie