Tortillowa kieszonka z wołowiną

Oto pomysł na smaczną i prostą przekąskę, która sprawdzi się również jako kolacja. Ślinka cieknie od samego patrzenia!?

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Składniki:

  1. 450 g wołowina mielona
  2. 1 ząbek czosnek
  3. 1 szt. pomidor
  4. 1/4 szkl. sos czosnkowy
  5. 1 szt. jalapeño
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 1 łyżeczka pieprz cayenne
  9. 4 szt. tortilla
  10. 1,5 szkl. cheddar
  11. 1,5 szkl. żółty ser
  12. 1/4 główki sałata posiekana
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą wołowinę, czosnek, jalapeño, sól, pieprz oraz pieprz cayenne. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obrazek

2. Z powstałej mieszanki uformuj burgery i podsmaż na patelni. Następnie odstaw na bok.

Obrazek

3. Na patelni podgrzej tortillę. Ułóż na niej 2 rodzaje sera, mięso oraz posiekaną sałatę.

Obrazek

4. Następnie dodaj kawałki pomidora, więcej sera i sos czosnkowy.

Obrazek

5. Na wierzchu ułóż drugi placek tortilli i dociśnij. Po chwili odwróć na drugą stronę i podgrzewaj przez chwilę, aż ser zacznie się topić.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach