Dzisiejsza przekąska na pewno zagości w Waszych domach, a wszystko to za sprawą niesamowitego smaku i ciekawej formy ?
Pyszności
06.05.2018 | aktual.: 06.05.2018 17:49
Składniki:
1 opakowanie chleb tostowy
1 tabliczka mleczna czekolada
4 szt. banany
3 szt. jajka
1 szkl. śmietanka 30%
1/4 szkl. mleko
2 łyżki cukier
1 łyżka cukier waniliowy
Sposób przygotowania:
1. Od chleba tostowego odetnij skórki. Następnie z 4 kromek uformuj pionowy pas. Rozwałkuj go przy pomocy wałka.
2. Na chlebie rozprowadź roztopioną czekoladę. Następnie ułóż plastry bananów i zwiń w rulon.
3. W misce połącz ze sobą jajka i śmietankę.
4. Następnie dodaj mleko, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
5. Roladki ułóż w formie do pieczenia. Potem zalej je przygotowaną wcześniej mieszanką i piecz przez 35 minut w rozgrzanym piekarniku (temp. 180 stopni Celsjusza).
6. Smacznego :)
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.