Tosty francuskie w formie babeczek

Tosty francuskie z genialnym nadzieniem to gotowa receptura na pyszny deser. Jeśli chcesz poznać szczegóły, przeczytaj ten artykuł do końca. Na pewno nie pożałujesz 😍

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Chleb

  1. 1 szt. chleb tostowy
  2. 5 szt. jajka
  3. 3 łyżki mleko
  4. 1 szczypta cynamon
  5. 3 łyżki cukier brązowy
  6. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Farsz

  1. 2 łyżki cukier
  2. 130 g borówki
  3. 130 g maliny
  4. 380 g serek śmietankowy
  5. 3 łyżki mleko
  6. 4 łyżki śmietanka 30%
  7. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania nadzienia. W tym celu połącz: serek, cukier, mleko, śmietankę 30% oraz ekstrakt waniliowy.

Obrazek

2. Dokładnie wymieszaj po czym podziel masę na dwie miski. Do jednej dodaj borówki, a do drugiej maliny.

Obrazek

3. Czas przygotować tosty. W małej misce połącz: jajka, brązowy cukier, mleko, ekstrakt waniliowy oraz cynamon. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Wytnij z chleba tostowego kółka. Następnie obtocz w jajecznej mieszance.

Obrazek

5. Umieść tosty w formie na muffiny. Dodaj nadzienie, po czym przykryj drugim tostem i posyp brązowym cukrem.

Obrazek

6. Babeczki w takiej formie zapiekaj przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Gotowe słodkości udekoruj według uznania. My postawiliśmy na mus malinowy 😉

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇