PoradySprytny i szybki sposób na pocięcie i podanie arbuza. Nie musisz się już martwić o bałagan w kuchni!
Sprytny i szybki sposób na pocięcie i podanie arbuza. Nie musisz się już martwić o bałagan w kuchni!
Frania
17.08.2020 13:04, aktualizacja: 17.06.2022 09:06Arbuz idealnie orzeźwia w upalne dni! Ten owoc ma jednak jeden minus... Pokrojenie go bardzo często powoduje bałagan w kuchni i chęci od razu mijają. Mamy rozwiązanie na ten dość uciążliwy problem! Dzięki tej sprytnej metodzie nie będą nam się lepić ręce, a i blat kuchenny pozostanie czysty.
Genialny sposób na szybkie krojenie arbuza - bez bałaganu!
Połóż arbuza tak jak na zdjęciu i przygotuj sobie dobrze naostrzony nóż.
Przetnij owoc w połowie.
Połówkę połóż tak jak na zdjęciu.
I znów pokrój - równoległe cięcia.
Postaraj się, żeby były równe.
Teraz kroimy prostopadle.
Volia! Powstają malutkie przekąski, które łatwo chwycić. Ważne jest to, że nie ubrudzimy się przy tym za bardzo!
Idealne rozwiązanie!