PrzepisTropikalny i kolorowy burger z indykiem

Tropikalny i kolorowy burger z indykiem

Tropikalny i kolorowy burger z indykiem
Pyszności

05.11.2019 17:00, aktual.: 08.11.2019 12:43

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Brakuje nam słonecznej pogody, dlatego przygotowaliśmy w naszej kuchni coś tropikalnego. Burger z indykiem w takim wydaniu to zupełnie coś nowego i pysznego jednocześnie ?

Składniki:

  1. 500 g mielony indyk
  2. 1/2 szkl. wiórki kokosowe
  3. 1/2 szt. limonka sok
  4. 1 łyżka słodka papryka
  5. 2 łyżki sos teriyaki
  6. 1/2 łyżeczi pieprz

Dodatki

  1. 1 szt. czerwona cebula
  2. 4 szt. ananas krążki
  3. 4 szt. bułki do burgerów
  4. 1 szt. sałata zielona

Sos

  1. 1/2 szt. mango
  2. 3/4 szkl. majonez

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz następujące składniki: mielonego indyka, wiórki kokosowe, paprykę słodką, pieprz, sok z limonki i sos teriyaki. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Z powstałej mieszanki stwórz cztery burgery.

Obraz

3. Czas na sos do naszej kanapki. Obierz mango, podziel je na mniejsze kawałki i zblenduj z majonezem. I to wszystko!

Obraz

4. Na grillu przygotuj mięso i plastry ananasa.

Obraz

5. Teraz wystarczy połączyć wszystkie składniki i stworzyć wymarzoną kanapkę!

Obraz