Brakuje nam słonecznej pogody, dlatego przygotowaliśmy w naszej kuchni coś tropikalnego. Burger z indykiem w takim wydaniu to zupełnie coś nowego i pysznego jednocześnie ?
Składniki:
500 g mielony indyk
1/2 szkl. wiórki kokosowe
1/2 szt. limonka sok
1 łyżka słodka papryka
2 łyżki sos teriyaki
1/2 łyżeczi pieprz
Dodatki
1 szt. czerwona cebula
4 szt. ananas krążki
4 szt. bułki do burgerów
1 szt. sałata zielona
Sos
1/2 szt. mango
3/4 szkl. majonez
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz następujące składniki: mielonego indyka, wiórki kokosowe, paprykę słodką, pieprz, sok z limonki i sos teriyaki. Dokładnie wymieszaj.
2. Z powstałej mieszanki stwórz cztery burgery.
3. Czas na sos do naszej kanapki. Obierz mango, podziel je na mniejsze kawałki i zblenduj z majonezem. I to wszystko!
4. Na grillu przygotuj mięso i plastry ananasa.
5. Teraz wystarczy połączyć wszystkie składniki i stworzyć wymarzoną kanapkę!