Tropikalny i kolorowy burger z indykiem

Brakuje nam słonecznej pogody, dlatego przygotowaliśmy w naszej kuchni coś tropikalnego. Burger z indykiem w takim wydaniu to zupełnie coś nowego i pysznego jednocześnie ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 500 g mielony indyk
  2. 1/2 szkl. wiórki kokosowe
  3. 1/2 szt. limonka sok
  4. 1 łyżka słodka papryka
  5. 2 łyżki sos teriyaki
  6. 1/2 łyżeczi pieprz

Dodatki

  1. 1 szt. czerwona cebula
  2. 4 szt. ananas krążki
  3. 4 szt. bułki do burgerów
  4. 1 szt. sałata zielona

Sos

  1. 1/2 szt. mango
  2. 3/4 szkl. majonez

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz następujące składniki: mielonego indyka, wiórki kokosowe, paprykę słodką, pieprz, sok z limonki i sos teriyaki. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Z powstałej mieszanki stwórz cztery burgery.

Obrazek

3. Czas na sos do naszej kanapki. Obierz mango, podziel je na mniejsze kawałki i zblenduj z majonezem. I to wszystko!

Obrazek

4. Na grillu przygotuj mięso i plastry ananasa.

Obrazek

5. Teraz wystarczy połączyć wszystkie składniki i stworzyć wymarzoną kanapkę!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom