Pyszne Halloweenowe trufle Oreo na 4 różne sposoby

Już za kilka dni Halloween! W związku z tym czas pomyśleć o wyjątkowych przysmakach, które zaskoczą twoją rodzinkę i znajomych.

Obrazek
Ala Krauzowicz

W tym artykule pokażę ci przepis na pyszne halloweenowe trufle Oreo na 4 różne i wyjątkowe sposoby. Kiedy moi bliscy je zobaczyli, od razu się w nich zakochali. Są po prostu świetne!

Instrukcja znajduje się poniżej.

halloween-1

Na początku zajmiemy się przygotowaniem trufli Oreo. W tym celu do miski włóż 1 opakowanie drobno pokruszonych ciasteczek Oreo oraz 150 g serka śmietankowego. Za pomocą miksera ubij, aż składniki dobrze się ze sobą połączą i stworzą masę. Włóż masę do lodówki na 20 minut. Po 20 minutach wyjmij z lodówki i ulep z niej kulki. Przełóż kulki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włóż ją do lodówki na 30 minut.

halloween-2

I sposób

  • 1 roztopiona tabliczka białej czekolady
  • 3-4 krople fioletowego barwnika spożywczego
  • 3 oczka ulepione z białej i czarnej masy cukrowej
  • różowa posypka do ciasta

1. Do roztopionej białej czekolady stopniowo dodawaj barwnik spożywczy, cały czas mieszając. Następnie wyjmij z lodówki 3 ulepione kulki i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą z nich namocz w zabarwionej białej czekoladzie.

halloween-3

2. Do każdej kulki przylep po jednym oczku ulepionym z masy cukrowej. Górną część kulki posyp różową posypką do ciasta.

halloween-4

II sposób

  • 1 roztopiona tabliczka mlecznej czekolady
  • 6 oczek ulepionych z białej i czarnej masy cukrowej
  • 3 ciasteczka Oreo

1. Wyjmij z lodówki 3 ulepione kulki i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą z nich namocz w roztopionej mlecznej czekoladzie.

halloween-5

2. Do każdej kulki przylep po dwóch uszkach z masy cukrowej. Oddziel białe części od czarnych w ciasteczkach Oreo, a następnie czarne części przekrój na pół. Do każdej kulki przylep po dwóch połówkach czarnych części ciasteczek.

halloween-6

III sposób

  • 1 roztopiona tabliczka białej czekolady
  • 3-4 krople pomarańczowego barwnika spożywczego
  • 1 paluszek przekrojony na 3 części
  • 3 zielone M&M's

1. Do roztopionej białej czekolady stopniowo dodawaj barwnik spożywczy, cały czas mieszając. Następnie wyjmij z lodówki 3 ulepione kulki i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą z nich namocz w zabarwionej białej czekoladzie.

halloween-7

2. Do każdej kulki przylep po 1 części paluszka i po jednym cukierku M&M's.

halloween-8

IV sposób

  • 1 roztopiona tabliczka białej czekolady
  • 4 oczka ulepione z białej i czarnej masy cukrowej

1. Wyjmij z lodówki 2 ulepione kulki i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą z nich namocz w roztopionej białej czekoladzie.

halloween-9

2. Do każdej kulki przylep po dwóch oczkach z masy cukrowej. Włóż kulki do lodówki. Kiedy czekolada zastygnie, polej je z wierzchu resztką roztopionej białej czekolady.

halloween-10

Wszystkie rodzaje kulek włóż do lodówki na 20 minut.

halloween-11

Po 20 minutach wyjmij blaszkę z lodówki i przełóż przysmaki na talerz. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej