Pyszne Halloweenowe trufle Oreo na 4 różne sposoby

Już za kilka dni Halloween! W związku z tym czas pomyśleć o wyjątkowych przysmakach, które zaskoczą twoją rodzinkę i znajomych.

Pyszne Halloweenowe trufle Oreo na 4 różne sposoby
Ala Krauzowicz

28.10.2016 17:01

W tym artykule pokażę ci przepis na pyszne halloweenowe trufle Oreo na 4 różne i wyjątkowe sposoby. Kiedy moi bliscy je zobaczyli, od razu się w nich zakochali. Są po prostu świetne!

Instrukcja znajduje się poniżej.

Obraz

Na początku zajmiemy się przygotowaniem trufli Oreo. W tym celu do miski włóż 1 opakowanie drobno pokruszonych ciasteczek Oreo oraz 150 g serka śmietankowego. Za pomocą miksera ubij, aż składniki dobrze się ze sobą połączą i stworzą masę. Włóż masę do lodówki na 20 minut. Po 20 minutach wyjmij z lodówki i ulep z niej kulki. Przełóż kulki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włóż ją do lodówki na 30 minut.

Obraz

I sposób

  • 1 roztopiona tabliczka białej czekolady
  • 3-4 krople fioletowego barwnika spożywczego
  • 3 oczka ulepione z białej i czarnej masy cukrowej
  • różowa posypka do ciasta

1. Do roztopionej białej czekolady stopniowo dodawaj barwnik spożywczy, cały czas mieszając. Następnie wyjmij z lodówki 3 ulepione kulki i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą z nich namocz w zabarwionej białej czekoladzie.

Obraz

2. Do każdej kulki przylep po jednym oczku ulepionym z masy cukrowej. Górną część kulki posyp różową posypką do ciasta.

Obraz

II sposób

  • 1 roztopiona tabliczka mlecznej czekolady
  • 6 oczek ulepionych z białej i czarnej masy cukrowej
  • 3 ciasteczka Oreo

1. Wyjmij z lodówki 3 ulepione kulki i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą z nich namocz w roztopionej mlecznej czekoladzie.

Obraz

2. Do każdej kulki przylep po dwóch uszkach z masy cukrowej. Oddziel białe części od czarnych w ciasteczkach Oreo, a następnie czarne części przekrój na pół. Do każdej kulki przylep po dwóch połówkach czarnych części ciasteczek.

Obraz

III sposób

  • 1 roztopiona tabliczka białej czekolady
  • 3-4 krople pomarańczowego barwnika spożywczego
  • 1 paluszek przekrojony na 3 części
  • 3 zielone M&M's

1. Do roztopionej białej czekolady stopniowo dodawaj barwnik spożywczy, cały czas mieszając. Następnie wyjmij z lodówki 3 ulepione kulki i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą z nich namocz w zabarwionej białej czekoladzie.

Obraz

2. Do każdej kulki przylep po 1 części paluszka i po jednym cukierku M&M's.

Obraz

IV sposób

  • 1 roztopiona tabliczka białej czekolady
  • 4 oczka ulepione z białej i czarnej masy cukrowej

1. Wyjmij z lodówki 2 ulepione kulki i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą z nich namocz w roztopionej białej czekoladzie.

Obraz

2. Do każdej kulki przylep po dwóch oczkach z masy cukrowej. Włóż kulki do lodówki. Kiedy czekolada zastygnie, polej je z wierzchu resztką roztopionej białej czekolady.

Obraz

Wszystkie rodzaje kulek włóż do lodówki na 20 minut.

Obraz

Po 20 minutach wyjmij blaszkę z lodówki i przełóż przysmaki na talerz. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie