Pyszne Halloweenowe trufle Oreo na 4 różne sposoby
Już za kilka dni Halloween! W związku z tym czas pomyśleć o wyjątkowych przysmakach, które zaskoczą twoją rodzinkę i znajomych.
Ala Krauzowicz
28.10.2016 17:01
W tym artykule pokażę ci przepis na pyszne halloweenowe trufle Oreo na 4 różne i wyjątkowe sposoby. Kiedy moi bliscy je zobaczyli, od razu się w nich zakochali. Są po prostu świetne!
Instrukcja znajduje się poniżej.
Na początku zajmiemy się przygotowaniem trufli Oreo. W tym celu do miski włóż 1 opakowanie drobno pokruszonych ciasteczek Oreo oraz 150 g serka śmietankowego. Za pomocą miksera ubij, aż składniki dobrze się ze sobą połączą i stworzą masę. Włóż masę do lodówki na 20 minut. Po 20 minutach wyjmij z lodówki i ulep z niej kulki. Przełóż kulki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włóż ją do lodówki na 30 minut.
I sposób
- 1 roztopiona tabliczka białej czekolady
- 3-4 krople fioletowego barwnika spożywczego
- 3 oczka ulepione z białej i czarnej masy cukrowej
- różowa posypka do ciasta
1. Do roztopionej białej czekolady stopniowo dodawaj barwnik spożywczy, cały czas mieszając. Następnie wyjmij z lodówki 3 ulepione kulki i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą z nich namocz w zabarwionej białej czekoladzie.
2. Do każdej kulki przylep po jednym oczku ulepionym z masy cukrowej. Górną część kulki posyp różową posypką do ciasta.
II sposób
- 1 roztopiona tabliczka mlecznej czekolady
- 6 oczek ulepionych z białej i czarnej masy cukrowej
- 3 ciasteczka Oreo
1. Wyjmij z lodówki 3 ulepione kulki i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą z nich namocz w roztopionej mlecznej czekoladzie.
2. Do każdej kulki przylep po dwóch uszkach z masy cukrowej. Oddziel białe części od czarnych w ciasteczkach Oreo, a następnie czarne części przekrój na pół. Do każdej kulki przylep po dwóch połówkach czarnych części ciasteczek.
III sposób
- 1 roztopiona tabliczka białej czekolady
- 3-4 krople pomarańczowego barwnika spożywczego
- 1 paluszek przekrojony na 3 części
- 3 zielone M&M's
1. Do roztopionej białej czekolady stopniowo dodawaj barwnik spożywczy, cały czas mieszając. Następnie wyjmij z lodówki 3 ulepione kulki i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą z nich namocz w zabarwionej białej czekoladzie.
2. Do każdej kulki przylep po 1 części paluszka i po jednym cukierku M&M's.
IV sposób
- 1 roztopiona tabliczka białej czekolady
- 4 oczka ulepione z białej i czarnej masy cukrowej