PrzepisPrzekąskiTrzy przepisy wielkanocne z szynką

Trzy przepisy wielkanocne z szynką

Trzy przepisy wielkanocne z szynką
Pyszności

12.04.2022 07:33, aktual.: 12.04.2022 08:50

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Przepisy wielkanocne z szynką już niebawem na pewno się przydadzą. Dlatego też przygotowaliśmy trzy ciekawe propozycje, które staną się hitem w każdym domu. Skąd to wiemy? W końcu połączyliśmy to, co Polacy w świętach wielkanocnych lubią najbardziej: pyszną szynkę, jajka i sałatkę jarzynową ❤️

A skoro już o składnikach mowa. Sprawdzoną, smaczną i najlepszą szynkę możesz kupić online w "Pieczone&Wędzone". Decydując się na zakup wędlin tej marki masz pewność, że kupujesz produkt najwyższej jakości, tylko z naturalnych składników.

Dokładny przepis wideo:

Składniki:

Pierwsza propozycja

  1. 6 plastrów szynka tradycyjna "Pieczone&Wędzone"
  2. 200 g sałatka jarzynowa
  3. 50 g mieszanka warzywa groszek/marchewka
  4. 500 ml galareta lekko ścięta

Druga propozycja

  1. 4 szt. jajka
  2. 100 g szynka tradycyjna "Pieczone&Wędzone"
  3. 200 g mieszanka jarzynowa
  4. 150 ml woda
  5. 150 ml śmietanka 30%
  6. 1 łyżka sól
  7. 4 łyżeczki żelatyna w proszku

Trzecia propozycja

  1. 2 szt. ciasto francuskie
  2. 1 szt. jajko roztrzepane
  3. 12 plastrów szynka tradycyjna "Pieczone&Wędzone"
  4. 100 g sałatka jarzynowa

Sposób przygotowania:

1. Pokrój szynkę w cienkie plastry. Następnie umieść na niej trochę sałatki jarzynowej i zwiń w rulon.

Obraz

2. Ułóż rulony na talerzu. Zalej lekko ściętą galaretką i dodaj mieszankę warzywną. Wstaw talerz do lodówki na 2 godziny.

Obraz

3. Przed podaniem udekoruj galaretę sałatą, kiełkami i cytryną.

Obraz

4. Pokrój szynkę w drobną kostkę.

Obraz

5. W garnku na palniku połącz ze sobą: wodę, śmietankę, żelatynę w proszku, sól, mieszankę jarzynową oraz wcześniej pokrojoną szynkę. Podgrzewaj całość do chwili, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.

Obraz

6. W silikonowej formie na babkę ułóż ugotowane na twardo jajka. Zalej mieszanką z garnka i wstaw do lodówki na 3-4 godziny.

Obraz

7. Udekoruj sałatą i różyczkami z marchewki.

Obraz

8. Wytnij kilka krążków z ciasta francuskiego. Następnie ułóż kilka kółek na sobie (pomiędzy poszczególnymi elementami rozprowadź roztrzepane jajko). Miseczki z ciasta francuskiego piecz przez 15 minut w piekarniku (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

9. Ułóż w poziomie trzy plastry szynki. Następnie dodaj sałatkę jarzynową i zwiń w rulon.

Obraz

10. Rulon z plastrów szynki umieść w miseczce z ciasta francuskiego. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także