Trzy zdrowe i kolorowe koktajle

Trzy zdrowe i kolorowe koktajle to przepis na udaną przekąskę na każdy dzień. Nic więc dziwnego, że przygotowaliśmy kilka kombinacji, aby było z czego wybierać!

Obrazek
Pyszności

Pyszne koktajle przygotowaliśmy w blenderze kielichowym marki Philips.

Składniki:

Koktajl pomarańczowy

  1. 2 szt. pomarańcze
  2. 1-2 szt. marchewki
  3. 1 szt. mango
  4. 1 cm świeży imbir
  5. 3 łyżki miód

Koktajl bordowy

  1. 2-3 szt. pomidory malinowe
  2. 350 g borówka amerykańska
  3. 200 g maliny
  4. 2 szt. jabłka

Koktajl zielony

  1. 1/2 szt. ananas
  2. 2-3 łodygi seler naciowy
  3. 1 szt. ogórek szklarniowy
  4. 1/2 szt. cytryna sok
  5. 50 g świeży szpinak

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować zielony koktajl, połącz w blenderze: ananasa, cytrynę, seler naciowy, ogórka i świeży szpinak.

Obrazek

2. Pomarańczową mieszankę uzyskasz przy pomocy: pomarańcz, marchewek, mango, miodu i świeżego imbiru.

Obrazek

3. I na koniec zmiksuj w blenderze: pomidory malinowe, borówkę amerykańską, maliny i jabłka.

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni