Trzykolorowa babka

Nasza babka nabrała kolorów i to w 3 odcieniach. Każdy znajdzie coś dla siebie ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3,5 szkl. mąka
  2. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  3. 1,5 łyżeczki soda oczyszczona
  4. 200 g masło miękkie
  5. 1,5 szkl. cukier
  6. 4 szt. jajka duże
  7. 450 g śmietanka 30%
  8. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  9. 200 g czekolada roztopiona
  10. 3/4 szkl. mus malinowy

Sposób przygotowania:

1. W mikserze połącz ze sobą miękkie masło, cukier, jajka, śmietankę oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Powstałą mieszankę podziel na 3 miski. Następnie dodaj do każdej mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.

Obrazek

3. Do pierwszej miseczki dodaj mus malinowy, zaś do drugiej roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę. Dokładnie wymieszaj zawartość każdej miski.

Obrazek

4. Układaj w formie na babkę kolejno trzy kolory, do chwili wypełnienia całej formy.

Obrazek

5. Wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇