PrzepisDeseryTrzykolorowa babka

Trzykolorowa babka

Nasza babka nabrała kolorów i to w 3 odcieniach. Każdy znajdzie coś dla siebie ?

Trzykolorowa babka
Pyszności

Składniki:

  1. 3,5 szkl. mąka
  2. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  3. 1,5 łyżeczki soda oczyszczona
  4. 200 g masło miękkie
  5. 1,5 szkl. cukier
  6. 4 szt. jajka duże
  7. 450 g śmietanka 30%
  8. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  9. 200 g czekolada roztopiona
  10. 3/4 szkl. mus malinowy

Sposób przygotowania:

1. W mikserze połącz ze sobą miękkie masło, cukier, jajka, śmietankę oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Powstałą mieszankę podziel na 3 miski. Następnie dodaj do każdej mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.

Obraz

3. Do pierwszej miseczki dodaj mus malinowy, zaś do drugiej roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę. Dokładnie wymieszaj zawartość każdej miski.

Obraz

4. Układaj w formie na babkę kolejno trzy kolory, do chwili wypełnienia całej formy.

Obraz

5. Wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie