Twaróg bakaliowy

Twaróg bakaliowy to idealny pomysł na smaczne śniadanie i kolację. Wystarczy połączyć go z chrupiącym pieczywem i prawdziwa uczta jest gotowa!

Obrazek
Pyszności

Nasz twaróg bakaliowy przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.

Składniki:

  1. 3/4 szkl. orzechy włoskie
  2. 1/2 szkl. suszona żurawina
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 3/4 szkl. nasiona słonecznika
  5. 3/4 szkl. pestki dyni
  6. 800 g twaróg tłusty
  7. 130 g serek śmietankowy
  8. 1 łyżeczka suszony rozmaryn
  9. 1 łyżeczka suszony tymianek
  10. 1 łyżeczka suszone oregano
  11. 1,5 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. W robocie kuchennym połącz ze sobą: orzechy włoskie, suszoną żurawinę, nasiona słonecznika i pestki dyni. Powstałą mieszankę odłóż na bok.

Obrazek

2. Ponownie użyj robota. Tym razem połącz w nim: twaróg, serek śmietankowy, suszony rozmaryn, oregano i tymianek, sól oraz pieprz.

Obrazek

3. Przełóż serową mieszankę na papier do pieczenia i zwiń w rulon. Odstaw do lodówki na 2 godziny.

Obrazek

4. Rozsyp mieszankę bakaliową na desce do krojenia. Obtocz dokładnie z każdej strony.

Obrazek

5. Przed podaniem podziel na plastry. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do ciasta czekoladowego. Nie ma zakalca i rośnie jak szalone
Dodaję do ciasta czekoladowego. Nie ma zakalca i rośnie jak szalone
Przekąski z ciasta francuskiego w 5 banalnych przepisach. Większości pewnie jeszcze nie znasz
Przekąski z ciasta francuskiego w 5 banalnych przepisach. Większości pewnie jeszcze nie znasz
Nie kupuję sklepowych gotowców. Masło cynamonowe robię sama i jest pyszne
Nie kupuję sklepowych gotowców. Masło cynamonowe robię sama i jest pyszne
Zamiast trzeć ziemniaki, robię placki z kiszonej kapusty. Proste, a cała rodzina naje się do syta
Zamiast trzeć ziemniaki, robię placki z kiszonej kapusty. Proste, a cała rodzina naje się do syta
W PRL-u Polacy się nią zajadali na każdej imprezie. Nikt nie myślał, jak wpływa na organizm
W PRL-u Polacy się nią zajadali na każdej imprezie. Nikt nie myślał, jak wpływa na organizm
Jak szybko obrać marchewkę? Zrobisz to nawet bez obieraczki
Jak szybko obrać marchewkę? Zrobisz to nawet bez obieraczki
Na weekend piekę Jesienną Ambrozję. Teściowa już wszystkim zachwalała mój przepis
Na weekend piekę Jesienną Ambrozję. Teściowa już wszystkim zachwalała mój przepis
Do dodaję odrobinę do fasolki po bretońsku. Jest tak pyszna, że wszyscy pytają, jak podbiłam smak
Do dodaję odrobinę do fasolki po bretońsku. Jest tak pyszna, że wszyscy pytają, jak podbiłam smak
Nie wsypuję do ciasta. Biszkopt wychodzi puszysty jak obłoczek i nie opada
Nie wsypuję do ciasta. Biszkopt wychodzi puszysty jak obłoczek i nie opada
Tej zupy nie odmówią niejadki. Przypomina uwielbiane przez wszystkich danie
Tej zupy nie odmówią niejadki. Przypomina uwielbiane przez wszystkich danie
Dzięki tej zasmażce wypieki wychodzą cudownie pulchne. Potrzebujesz do niej 2 składników
Dzięki tej zasmażce wypieki wychodzą cudownie pulchne. Potrzebujesz do niej 2 składników
Mieszam dwie ryby. Pasta tak smaczna, że mąż zjada bez chleba
Mieszam dwie ryby. Pasta tak smaczna, że mąż zjada bez chleba
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥