Bracia Golec nie zagrają bez tego produktu. Uwielbiają go podjadać w czasie koncertu

Bracia Golec od lat cieszą się niesłabnącą popularnością i są stałymi gośćmi różnych imprez i koncertów. Zdradzili, czego nie może zabraknąć w garderobie. To ulubione danie braci Golec.

ObrazekPyszności - fot. Adobe Stock
Ewa

Wymagania gwiazd na koncertach

Zapraszając gwiazdy na koncert, organizator otrzymuje specjalny rider techniczny. To nic innego jak zbiór wymagań, jakie stawia artysta przed swoim występem. W głównej mierze dotyczy on kwestii technicznych - instrumentów, sprzętów, podpięć, kabli i innych rzeczy, o których nie mamy za dużego pojęcia. W riderze jest jednak pozycja, na której zdecydowanie się znamy. Mowa tutaj o wyżywieniu. Niektóre gwiazdy stawiają sobie wygórowane oczekiwania, domagając się określonej marki wody w szklanych butelkach czy importowanych produktów, które kosztują krocie. Chociaż takie wymagania kojarzą się nam głównie z zagranicznymi sławami i ich fanaberiami, to jest to standard, również w przypadku mniej znanych gwiazd.

Ulubione danie braci Golec. Nie zagrają bez pasztetowej

Swoje wymagania mają popularni bracia Golec, którzy znani są jako Golec uOrkiestra. Samo ich pojawienie się na imprezie czy festiwalu to koszt 50 tysięcy złotych. Zespół powstał w 1998 roku, a założyli go Paweł i Łukasz Golec (bliźniacy) wraz z Edytą Golec (żoną Łukasza). Zespół wylansował przeboje, takie jak: „Szarpany”, „Lornetka”, „Crazy Is My Life”, „Słodycze”, „Pędzą konie”. Obecnie koncertują w 10 osobowym składzie.

Na swoich trasach koncertowych stawiają określone wymagania organizatorom. Nie może zabraknąć dwudaniowego obiadu, składającego się z zupy i konkretnego drugiego dania. Chętnie próbują kuchni tradycyjnej i regionalnej. Wymóg ten wynika z faktu, że po drodze nie zawsze mają czas żeby zatrzymać się i zjeść coś ciepłego. Co jeszcze musi znaleźć się w ich garderobie? Nie są to homary, krewetki i małże a... pasztetowa i kaszanka!

Nie mamy wygórowanych jakichś tam sytuacji, ale pasztetowa musi być, kaszaneczka musi być. Czasami, tak od dwóch trzech lat jedzonko vege. My się zawsze ucieszymy, kiedy zobaczymy te rzeczy na stół- zdradza w rozmowie z Super Expressem Paweł Golec

Nie da się ukryć- zdecydowanie swojskie smaki!

Przepis na domową kaszankę w słoikach znajdziesz na naszym kanale YouTube

Wybrane dla Ciebie
Wychodzą mięciutkie i pachną sernikiem. Wystarczy dodać do masy ten proszek
Wychodzą mięciutkie i pachną sernikiem. Wystarczy dodać do masy ten proszek
W piątki faszeruję ziemniaki. Pod serem skrywają pyszną niespodziankę
W piątki faszeruję ziemniaki. Pod serem skrywają pyszną niespodziankę
Tę sałatkę na pewno zrobię na Wszystkich Świętych. W imieniny zniknęła niemal od razu
Tę sałatkę na pewno zrobię na Wszystkich Świętych. W imieniny zniknęła niemal od razu
Dodaję do jesiennej owsianki. Mózg wskakuje na wyższe obroty, a jelita działają jak w zegarku
Dodaję do jesiennej owsianki. Mózg wskakuje na wyższe obroty, a jelita działają jak w zegarku
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
To jedna z najzdrowszych ryb. Ma dużo białka, delikatny smak i nie rozpada się na patelni
To jedna z najzdrowszych ryb. Ma dużo białka, delikatny smak i nie rozpada się na patelni
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
To mało popularna ryba. Prawie nie ma ości, a jest napakowana białkiem i wartościami
To mało popularna ryba. Prawie nie ma ości, a jest napakowana białkiem i wartościami