W tej warszawskiej restauracji obsługa jest niemiła dla klientów. Mimo to płacą krocie by tam zjeść

W Warszawie powstała niemiła restauracja, której zasady funkcjonowania są bardzo proste: jedzenie ma być wyborne, a obsługa — najgorsza z możliwych. Ten trend przyszedł do nas z zachodu, a chętnych do odwiedzenia miejsca, w którym jest się traktowanym w potworny sposób — nie brakuje. Jak się powodzi restauracji "Udław się"?

ObrazekNiemiła restauracja - Pyszności; foto: Adobe Stock oraz Facebook

Założycielem nowego punktu na gastronomicznej mapie Warszawy jest popularny youtuber Wojtek Przeździecki. Jaki był koncept prowadzenia biznesu? Już sama nazwa restauracji - "Udław się" - mówi wiele o tym miejscu. Kolejne "wskazówki" co do sposobu jej funkcjonowaniu podpowiada napis znajdujący się na drzwiach lokalu.

Jeśli liczyłeś na miłą obsługę to se kur*a idź do Gesslerowej. My założyliśmy te knajpę tylko i wyłącznie dla pieniędzy. W restauracji występuje: zakaz używania zwrotów grzecznościowych, telefonu. Żryj, udław się i wyp**rdalaj

Jeśli jednak myślisz, że dziwaczny gastronomiczny motyw został wynaleziony przez polskiego youtubera, to wyjaśniamy: nic w ten deseń. Za tworem, który można by określić jako "niemiła restauracja" stoi bowiem Australia. To właśnie tam powstał pierwszy lokal Karen's Diner, konceptu polegającego na wulgarnej, niemiłej i naburmuszonej obsłudze (pisaliśmy o tym tutaj) jako swego rodzaju "przeżycia" dla gości. Dziwne? Cóż, zarówno Karen's Diner, jak i "Udław się" cieszą się sporym zainteresowaniem.

Obrazek
Niemiła restauracja - Pyszności; foto: Facebook

Niemiła restauracja w Warszawie — opinie

Restauracja Wojtka Przeździeckiego jest już otwarta, a opinii o tym miejscu — nie brakuje. Trzeba jednak przyznać, że trzeba było się nieźle naszukać, żeby pokazać tutaj chociaż jedną recenzję tego miejsca bez użycia wulgaryzmów w co trzecim słowie. Wygląda więc na to, że gościom udziela się atmosfera miejsca, którą można określić jako mieszanka impertynencji, nonszalancji i abstrakcji. Skutkiem tego jest wcale nie najgorsza średnia ocen na portalu Google. "Udław się" jest w tym momencie oceniona na 4.5 na 5 gwiazdek. Co sądzą goście?

koszmar introwertyka. ogólnie wrażenia tragiczne.Polecam.

- twierdzi jeden z nich, dając wysokie noty do swojej opinii.

Obrazek
Niemiła restauracja- Pyszności; foto: Adobe Stock
Jedzenie tak obrzydliwe że az kupiłem drugą porcję .Git Majonez

- dodaje drugi, również zadowolony ze swojej wizyty. A ty co uważasz o pomyśle youtubera na restaurację? Czy Polacy mają równie dużo dystansu i ekstrawagancji, by sukces "Udław się" trwał nie tygodnie czy miesiące, a długie lata?

Jeśli niemiła restauracja nie jest w twoim guście, to zawsze możesz przygotować coś pysznego w domu. Na przykład tę pyszną zupę pesto.

Wybrane dla Ciebie

Syp do kawy zamiast białego cukru. Będzie słodka, ale znacznie zdrowsza
Syp do kawy zamiast białego cukru. Będzie słodka, ale znacznie zdrowsza
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
Wsyp na patelnię, zanim wlejesz olej. Nie będzie pryskać podczas smażenia
Wsyp na patelnię, zanim wlejesz olej. Nie będzie pryskać podczas smażenia
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Dodaję 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaję 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze