Warkocz pizza z trzema wariantami

Tym razem Pyszności przychodzą do Was z propozycją na pizzę, która jest dość nietypowa. Dlaczego? Przeczytajcie do końca ten artykuł, a wszystko stanie się jasne!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. spód do pizzy
  2. 1/3 szkl. passata pomidorowa
  3. 1/2 szkl. ser żółty
  4. 2 plastry szynka
  5. 9 szt. salami
  6. 1/4 szkl. kukurydza
  7. 16 szt. oliwki
  8. 80 g masło roztopione
  9. 2 ząbki czosnek
  10. 1 łyżeczka oregano
Sposób przygotowania:

1. Spód na pizzę podziel na 3 części (w poziomie).

Obrazek

2. Na każdy pasek nałóż passatę pomidorową oraz żółty ser.

Obrazek

3. Stwórz trzy warianty z ulubionymi składnikami. My wybraliśmy szynkę, salami, kukurydzę oraz oliwki.

Obrazek

4. Zwiń dokładnie każdy pasek z farszem i zapleć w warkocz.

Obrazek

5. Połącz ze sobą roztopione masło, czosnek i oregano. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

6. Rozprowadź powstałą mieszankę na warkoczu. Następnie piecz go przez 20 minut w rozgrzanym do 210°Celsjusza piekarniku.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Mięciutkie i elastyczne naleśniki bez grama mąki. Kluczem do sukcesu jest inny składnik
Mięciutkie i elastyczne naleśniki bez grama mąki. Kluczem do sukcesu jest inny składnik
Pizza bez włączania piekarnika. Szybsza niż zamówienie na dowóz
Pizza bez włączania piekarnika. Szybsza niż zamówienie na dowóz
Był kultowym deserem w PRL. Dziś prawie nikt go nie robi, choć przepis jest prosty
Był kultowym deserem w PRL. Dziś prawie nikt go nie robi, choć przepis jest prosty
Okrasa wrzuca na patelnię i wbija jajka. Nawet na wczasach all inclusive nie dają takiej szakszuki
Okrasa wrzuca na patelnię i wbija jajka. Nawet na wczasach all inclusive nie dają takiej szakszuki
Znudziły mi się pierogi ruskie. Odkąd mam ten przepis, robię kapitańskie
Znudziły mi się pierogi ruskie. Odkąd mam ten przepis, robię kapitańskie
Najlepsze ciasto na lato. Rozkoszny po raz kolejny zadbał o szczegóły
Najlepsze ciasto na lato. Rozkoszny po raz kolejny zadbał o szczegóły
Jak kisić ogórki, aby nie były puste w środku? Sprawdź prosty trik
Jak kisić ogórki, aby nie były puste w środku? Sprawdź prosty trik
Nowy słodki trend nad Bałtykiem. Czy wygryzie popularne gofry?
Nowy słodki trend nad Bałtykiem. Czy wygryzie popularne gofry?
Azjaci testują polecany przez Igę Świątek makaron z truskawkami. Ich miny mówią same za siebie
Azjaci testują polecany przez Igę Świątek makaron z truskawkami. Ich miny mówią same za siebie
Podczas smażenia kurczaka pojawia się biała piana. Niewielu wie, co jest powodem
Podczas smażenia kurczaka pojawia się biała piana. Niewielu wie, co jest powodem
Tak wybierzesz najsmaczniejsze pomidory na targu. Wystarczy, że powąchasz je w odpowiednim miejscu
Tak wybierzesz najsmaczniejsze pomidory na targu. Wystarczy, że powąchasz je w odpowiednim miejscu
Wlewam 100 ml do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i bardzo soczyste
Wlewam 100 ml do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i bardzo soczyste