Warstwowa bułka z kurczakiem w panierce i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować smaczny obiad w ciekawej odsłonie. Palce lizać!
Pyszności
Składniki:
Podstawowe składniki
1 szt. filet z kurczaka
2 szt. bułka pełnoziarnista
3/4 szkl. mąka
2 szt. jajka
3/4 szkl. bułka tarta
1/3 szkl. sos pomidorowy
kilka plastrów żółty ser
1 łyżeczka sól
1/2 łyżeczki pieprz
Masło czosnkowe
2 ząbki czosnek
1/4 szkl. pietruszka posiekana
2-3 łyżki masło roztopione
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od podzielenia kurczaka na dwie części. Następnie rozbij je przy pomocy tłuczka i dopraw solą oraz pieprzem.
2. Następnie przygotuj panierkę, obtaczając kawałki mięsa w mące, jajkach i bułce tartej. Smaż każdy kawałek na rozgrzanej patelni, aż nabierze złocistego koloru.
3. Czas na masło czosnkowe. W tym celu połącz: roztopione masło, czosnek i posiekaną pietruszkę.
4. Podziel bułkę na pół. Na spodzie rozprowadź sos pomidorowy i dodaj kolejno: ser, połowę kurczaka, ponownie sos, żółty ser, kurczaka i sos.
5. Na wierzchu dodaj drugą połówkę bułki i posmaruj ją masłem czosnkowym, po czym piecz przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).