Warstwowa bułka z kurczakiem w panierce

Warstwowa bułka z kurczakiem w panierce i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować smaczny obiad w ciekawej odsłonie. Palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 1 szt. filet z kurczaka
  2. 2 szt. bułka pełnoziarnista
  3. 3/4 szkl. mąka
  4. 2 szt. jajka
  5. 3/4 szkl. bułka tarta
  6. 1/3 szkl. sos pomidorowy
  7. kilka plastrów żółty ser
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 1/2 łyżeczki pieprz

Masło czosnkowe

  1. 2 ząbki czosnek
  2. 1/4 szkl. pietruszka posiekana
  3. 2-3 łyżki masło roztopione

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od podzielenia kurczaka na dwie części. Następnie rozbij je przy pomocy tłuczka i dopraw solą oraz pieprzem.

Obrazek

2. Następnie przygotuj panierkę, obtaczając kawałki mięsa w mące, jajkach i bułce tartej. Smaż każdy kawałek na rozgrzanej patelni, aż nabierze złocistego koloru.

Obrazek

3. Czas na masło czosnkowe. W tym celu połącz: roztopione masło, czosnek i posiekaną pietruszkę.

Obrazek

4. Podziel bułkę na pół. Na spodzie rozprowadź sos pomidorowy i dodaj kolejno: ser, połowę kurczaka, ponownie sos, żółty ser, kurczaka i sos.

Obrazek

5. Na wierzchu dodaj drugą połówkę bułki i posmaruj ją masłem czosnkowym, po czym piecz przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Z zielonych bananów robię zupę. Lepsza niż pomidorowa
Z zielonych bananów robię zupę. Lepsza niż pomidorowa
Żadne pankejki czy racuchy. Na widok tego naleśnika rodzina aż piszczy z zachwytu
Żadne pankejki czy racuchy. Na widok tego naleśnika rodzina aż piszczy z zachwytu
Pod żadnym pozorem nie wlewaj tak śmietany. Cały trud gotowania pójdzie na marne
Pod żadnym pozorem nie wlewaj tak śmietany. Cały trud gotowania pójdzie na marne
Zawijam ziemniaki w ciasto. Pyszny strudel zbierze gromkie brawa
Zawijam ziemniaki w ciasto. Pyszny strudel zbierze gromkie brawa
Za komuny królował na stołach. Schabowy nawet się nie umywa
Za komuny królował na stołach. Schabowy nawet się nie umywa
Koreańczyk spróbował polskich pierogów z mięsem i skwarkami. Jego reakcja mówi wszystko
Koreańczyk spróbował polskich pierogów z mięsem i skwarkami. Jego reakcja mówi wszystko
Zupa bolońska to mój pewniak na Wszystkich Świętych. Rozgrzewa i syci lepiej niż bigos
Zupa bolońska to mój pewniak na Wszystkich Świętych. Rozgrzewa i syci lepiej niż bigos
Katy Perry spróbowała polskich cukierków. Smak dosłownie zwalił ją z nóg
Katy Perry spróbowała polskich cukierków. Smak dosłownie zwalił ją z nóg
Są malutkie, ale bardzo zdrowe. Żyją tylko w najczystszych wodach
Są malutkie, ale bardzo zdrowe. Żyją tylko w najczystszych wodach
Nawet doświadczeni kucharze nie mają pewności. Jak długo gotować bigos?
Nawet doświadczeni kucharze nie mają pewności. Jak długo gotować bigos?
Naturalny afrodyzjak. Mężczyźni powinni jeść na kilogramy
Naturalny afrodyzjak. Mężczyźni powinni jeść na kilogramy
Zrobiłam pomidorową z soku, żeby zaoszczędzić czas. Teraz robię ją tylko tak
Zrobiłam pomidorową z soku, żeby zaoszczędzić czas. Teraz robię ją tylko tak