Warzywne muffiny w kolorowym wydaniu

Warzywne muffiny w kolorowym wydaniu to pomysł na pyszny, szybki i prosty obiad. Nie brakuje w nim warzyw, więc każdy rodzic będzie zadowolony.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 2 szkl. mąka z ciecierzycy
  2. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 1 łyżeczka pieprz
  5. 3/4 szkl. woda

Mieszanka warzywna

  1. 1 szczypta sól
  2. 1 szczypta pieprz
  3. 2 łyżeczki oliwa z oliwek
  4. 1 szt. cukinia
  5. 1/2 szt. czerwona papryka
  6. 1/2 szkl. zielony groszek
  7. 1/2 szkl. kukurydza

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mąkę z ciecierzycy, sól, pieprz, wodę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek umieść cukinię, czerwoną paprykę, zielony groszek, kukurydzę, sól i pieprz.

Obrazek

3. Umieść warzywną mieszankę w formie na muffiny. Dodaj miks, który wcześniej przygotowałaś przy pomocy mąki z ciecierzycy.

Obrazek

4. Wstaw formę do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nawet dzieciaki zjadają ze smakiem. Liście masuję przez 3 minuty
Nawet dzieciaki zjadają ze smakiem. Liście masuję przez 3 minuty
Posyp ulubioną sałatkę. Te drobiny zbawiennie działają na trzustkę i wątrobę
Posyp ulubioną sałatkę. Te drobiny zbawiennie działają na trzustkę i wątrobę
W PRL-u babcia gotowała częściej niż rosół czy ogórkową. Wspiera stawy i wygładza skórę
W PRL-u babcia gotowała częściej niż rosół czy ogórkową. Wspiera stawy i wygładza skórę
Za komuny była najsławniejszą zupą. Wspiera jelita i zapobiega uczuciu ciężkości
Za komuny była najsławniejszą zupą. Wspiera jelita i zapobiega uczuciu ciężkości
W naczyniu układam ziemniaki i kilka dodatków. Pyszny obiad w kilka chwil
W naczyniu układam ziemniaki i kilka dodatków. Pyszny obiad w kilka chwil
Ścieram na tarce i dodaję do kapusty. Nawet colesław wypada przy niej blado
Ścieram na tarce i dodaję do kapusty. Nawet colesław wypada przy niej blado
Placki ziemniaczane, które są zawsze chrupiące. Ania Starmach zwraca uwagę na częsty błąd
Placki ziemniaczane, które są zawsze chrupiące. Ania Starmach zwraca uwagę na częsty błąd
Popularnych donutów nie smażę na głębokim tłuszczu. Trudno o coś lepszego do popołudniowej kawy
Popularnych donutów nie smażę na głębokim tłuszczu. Trudno o coś lepszego do popołudniowej kawy
Duszę razem z buraczkami. Lepsza niż kapusta zasmażana
Duszę razem z buraczkami. Lepsza niż kapusta zasmażana
Na obiad robię aromatyczną zupę. Przyjemnie rozgrzewa i podkręca metabolizm
Na obiad robię aromatyczną zupę. Przyjemnie rozgrzewa i podkręca metabolizm
Pozwalała uniknąć głodu. Dziś mało kto nawet zna jej nazwę
Pozwalała uniknąć głodu. Dziś mało kto nawet zna jej nazwę
Szybkie rogaliki na kruchym cieście. W środku owoce, które zastępują cukier
Szybkie rogaliki na kruchym cieście. W środku owoce, które zastępują cukier