Warzywne muffiny w kolorowym wydaniu

Warzywne muffiny w kolorowym wydaniu to pomysł na pyszny, szybki i prosty obiad. Nie brakuje w nim warzyw, więc każdy rodzic będzie zadowolony.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 2 szkl. mąka z ciecierzycy
  2. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 1 łyżeczka pieprz
  5. 3/4 szkl. woda

Mieszanka warzywna

  1. 1 szczypta sól
  2. 1 szczypta pieprz
  3. 2 łyżeczki oliwa z oliwek
  4. 1 szt. cukinia
  5. 1/2 szt. czerwona papryka
  6. 1/2 szkl. zielony groszek
  7. 1/2 szkl. kukurydza

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mąkę z ciecierzycy, sól, pieprz, wodę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek umieść cukinię, czerwoną paprykę, zielony groszek, kukurydzę, sól i pieprz.

Obrazek

3. Umieść warzywną mieszankę w formie na muffiny. Dodaj miks, który wcześniej przygotowałaś przy pomocy mąki z ciecierzycy.

Obrazek

4. Wstaw formę do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥