Warzywne muffiny w kolorowym wydaniu

Warzywne muffiny w kolorowym wydaniu to pomysł na pyszny, szybki i prosty obiad. Nie brakuje w nim warzyw, więc każdy rodzic będzie zadowolony.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 2 szkl. mąka z ciecierzycy
  2. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 1 łyżeczka pieprz
  5. 3/4 szkl. woda

Mieszanka warzywna

  1. 1 szczypta sól
  2. 1 szczypta pieprz
  3. 2 łyżeczki oliwa z oliwek
  4. 1 szt. cukinia
  5. 1/2 szt. czerwona papryka
  6. 1/2 szkl. zielony groszek
  7. 1/2 szkl. kukurydza

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mąkę z ciecierzycy, sól, pieprz, wodę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek umieść cukinię, czerwoną paprykę, zielony groszek, kukurydzę, sól i pieprz.

Obrazek

3. Umieść warzywną mieszankę w formie na muffiny. Dodaj miks, który wcześniej przygotowałaś przy pomocy mąki z ciecierzycy.

Obrazek

4. Wstaw formę do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser