PrzepisPrzekąskiWarzywne paluchy

Warzywne paluchy

Warzywne paluchy
Pyszności

17.03.2018 18:01, aktual.: 03.04.2018 15:06

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Dzisiejsze pyszności to niesamowita przekąska, której nie może zabraknąć na żadnej imprezie. Genialne paluchy warzywne skradną serca nawet największym twardzielom :) Po prostu nie ma innej opcji.

Składniki:

  1. 700 g ziemniaki ugotowane
  2. 700 g kalafior ugotowany
  3. 150 g mozzarella
  4. 5 szt. jajka
  5. 2 łyżki koperek
  6. 1 szczypta biały pieprz
  7. 1 szczypta czarny pieprz
  8. 1 szczypta sól
  9. 1 szkl. mąka
  10. 1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:

1. W dużej misce połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, kalafiora, mozzarellę oraz jajka.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj koperek, biały i czarny pieprz oraz sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Z przygotowanej mieszanki uformuj paluchy i obtocz je w mące, jajkach i bułce tartej.

Obraz

4. Smaż przez chwilę w rozgrzanym oleju.

Obraz

5. I to wszystko :)

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także