Warzywne tosty z piekarnika to idealny pomysł na smaczną i szybką kolację. O czym już za moment sama się przekonasz. Po prostu palce lizać!
Pyszności
18.11.2020 | aktual.: 20.11.2020 10:05
Składniki:
1 szt. chleb tostowy
1/2 szkl. sos barbecue
1/4 szkl. sos słodko-kwaśny
1 szt. czerwona cebula
1 szt. czerwona papryka
1 szt. pomidor
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 łyżeczka oregano
1/2 szkl. mozzarella
Sposób przygotowania:
1. Potnij czerwoną cebulę, czerwoną paprykę i pomidora w drobną kostkę. Następnie połącz w jednej misce i dopraw solą, pieprzem oraz oregano.
2. W małej misce połącz sos barbecue i sos słodko-kwaśny.
3. Ułóż kawałki chleba w formie do pieczenia. Rozsmaruj mieszankę sosów, dodaj miks warzyw i posyp mozzarellą. Tak przygotowane tosty zapiekaj w piekarniku przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
4. Gotowe tosty podawaj z posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!