PrzepisWarzywne tosty z piekarnika

Warzywne tosty z piekarnika

Warzywne tosty z piekarnika
Pyszności

18.11.2020 17:00, aktual.: 20.11.2020 10:05

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Warzywne tosty z piekarnika to idealny pomysł na smaczną i szybką kolację. O czym już za moment sama się przekonasz. Po prostu palce lizać!

Składniki:

  1. 1 szt. chleb tostowy
  2. 1/2 szkl. sos barbecue
  3. 1/4 szkl. sos słodko-kwaśny
  4. 1 szt. czerwona cebula
  5. 1 szt. czerwona papryka
  6. 1 szt. pomidor
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 1 łyżeczka oregano
  10. 1/2 szkl. mozzarella

Sposób przygotowania:

1. Potnij czerwoną cebulę, czerwoną paprykę i pomidora w drobną kostkę. Następnie połącz w jednej misce i dopraw solą, pieprzem oraz oregano.

Obraz

2. W małej misce połącz sos barbecue i sos słodko-kwaśny.

Obraz

3. Ułóż kawałki chleba w formie do pieczenia. Rozsmaruj mieszankę sosów, dodaj miks warzyw i posyp mozzarellą. Tak przygotowane tosty zapiekaj w piekarniku przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Gotowe tosty podawaj z posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!

Obraz