Wegańska kaszanka z Lidla – hit na grilla. Skład, cena, dostępność, kcal

Wegańska kaszanka z Lidla – cena, skład, dostępność, opinie. Wegańskie zamienniki stają się coraz popularniejsze. W większych marketach oferta wege produktów poszerza się. Wegańska kaszanka Dobre Kalorie jest sprzedażowym hitem. Dlaczego?

Obrazek
Ewa

Wegańska kaszanka z Dobrej Kalorii po wielu miesiącach nieobecności wróciła do sklepów. Zniknęła z półek szybciej niż tradycyjna kiełbasa. Czy to oznaka roślinne rewolucji?

Wegańska kaszanka z Lidla – skład

Obrazek

Tradycyjna kaszanka to połączenie krwi, podrobów i kaszy. Od wielu lat gości na polskich stołach, a w sezonie grillowym sięgamy po nią jeszcze częściej. Każdy ma swój sprawdzony patent: jedni zapiekają ją w folii z cebulą, inni bezpośrednio na grillu. Jest daniem prostym, a jej przygotowanie jest szybkie.

Na sklepowych półkach coraz częściej pojawiają się wegańskie zamienniki i odpowiedniki mięsnych potraw. Okazuje się, że wegańskie grillowanie wcale nie musi być nudne. Jednym z hitów jest wegańska kaszanka, na pojawienie się, której czekają nie tylko weganie.

Skład wegańskiej kaszanki z Lidla wbrew pozorom jest prosty. Wegańska kaszanka z Dobrych Kalorii, za którą szaleją tłumy, nie ma w sobie soi, co jest dużym plusem dla osób, które starają się jej unikać. Co ciekawe, wegańska kaszanka ma lepszy skład niż niejedna kiełbasa ze sklepu. Warto wybrać czasem coś innego.

Ile kcal ma wegańska kaszanka z Lidla dla grilla? W 100 g produktu jest 244 kalorie.

Obrazek

Jak smakuje wegańska kaszanka z Lidla?

Obrazek

Sprawdziliśmy, jak smakuje wegańska kaszanka z Lidla, która znika z półek w kilka chwil. Po podsmażeniu na patelni zrobiła się miękka i apetyczna. Flak zastępuje tutaj alginian wapnia, co jest akurat przyjemną zmianą- jest delikatny i nie ma problemu z krojeniem. Kaszanka jest dobrze doprawiona i.... można zapomnieć, że jest wegańska. Nie da się ukryć, że nie wygląda specjalnie zachęcająco. Ale czy jakakolwiek kaszanka przed podaniem tak wygląda?

Kaszanka Dobre Kalorie – cena wegańskiej kaszanki z Lidla

Ile kosztuje wegańska kaszanka z Lidla? Smak jest super, skład jest fajny. Co może być z nią nie tak? Cena za wegańską kaszankę z Lidla. Za 180 g cienkich i małych kiełbasek zapłacimy 6,99 zł. Trzeba przyznać, że to dość wysoka cena, która może odstraszać wiele osób od spróbowania, bo wolą wybrać coś, co już znają.

Jadłeś wegańską kaszankę?

A może masz w planach jej spróbowanie? Daj nam znać w komentarzu.

Wybrane dla Ciebie
Wychodzą mięciutkie i pachną sernikiem. Wystarczy dodać do masy ten proszek
Wychodzą mięciutkie i pachną sernikiem. Wystarczy dodać do masy ten proszek
W piątki faszeruję ziemniaki. Pod serem skrywają pyszną niespodziankę
W piątki faszeruję ziemniaki. Pod serem skrywają pyszną niespodziankę
Tę sałatkę na pewno zrobię na Wszystkich Świętych. W imieniny zniknęła niemal od razu
Tę sałatkę na pewno zrobię na Wszystkich Świętych. W imieniny zniknęła niemal od razu
Dodaję do jesiennej owsianki. Mózg wskakuje na wyższe obroty, a jelita działają jak w zegarku
Dodaję do jesiennej owsianki. Mózg wskakuje na wyższe obroty, a jelita działają jak w zegarku
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
To jedna z najzdrowszych ryb. Ma dużo białka, delikatny smak i nie rozpada się na patelni
To jedna z najzdrowszych ryb. Ma dużo białka, delikatny smak i nie rozpada się na patelni
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
To mało popularna ryba. Prawie nie ma ości, a jest napakowana białkiem i wartościami
To mało popularna ryba. Prawie nie ma ości, a jest napakowana białkiem i wartościami