Wegański sernik na zimno z mango

Wegański sernik na zimno z mango i malinami to genialna receptura, która skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Skąd to wiemy? Z własnego doświadczenia, w końcu jesteśmy największymi fanami tego przepisu 😉

Obrazek
Pyszności

Wszystkie warstwy sernika przygotowaliśmy w blenderze ręcznym OnTheGo Philips.

Składniki:

Spód

  1. 100 g płatki owsiane
  2. 80 g wiórki kokosowe
  3. 150 g suszone daktyle
  4. 2 łyżki olej kokosowy

Warstwa mango

  1. 250 g orzechy nerkowca namoczone
  2. 1 szt. mango
  3. 100 ml syrop klonowy
  4. 100 ml olej kokosowy

Warstwa malinowa

  1. 60 ml olej kokosowy
  2. 50 ml syrop klonowy
  3. 100 g orzechy nerkowca namoczone
  4. 300 g maliny

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zblenduj: płatki owsiane, wiórki kokosowe, olej kokosowy i suszone daktyle. Przełóż mieszankę na dno formy do pieczenia i wstaw do lodówki.

Obrazek

2. W międzyczasie przygotuj warstwę z mango, miksując ze sobą: orzechy nerkowca, mango, olej kokosowy i syrop klonowy.

Obrazek

3. Przełóż powstały miks do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obrazek

4. Po tym czasie przygotuj malinową warstwę, łącząc: orzechy nerkowca, maliny, olej kokosowy i syrop klonowy.

Obrazek

5. Przenieś do formy i wstaw ponownie do lodówki na 2 godziny.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem
W lasach jest go od groma. Po wysuszeniu sprawdzi się jako przyprawa
W lasach jest go od groma. Po wysuszeniu sprawdzi się jako przyprawa