PrzepisWegański sernik na zimno z mango
Wegański sernik na zimno z mango
Wegański sernik na zimno z mango i malinami to genialna receptura, która skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Skąd to wiemy? Z własnego doświadczenia, w końcu jesteśmy największymi fanami tego przepisu 😉
Pyszności
17.07.2020 | aktual.: 19.03.2024 11:15
Wszystkie warstwy sernika przygotowaliśmy w blenderze ręcznym OnTheGo Philips.
Składniki:
Spód
- 100 g płatki owsiane
- 80 g wiórki kokosowe
- 150 g suszone daktyle
- 2 łyżki olej kokosowy
Warstwa mango
- 250 g orzechy nerkowca namoczone
- 1 szt. mango
- 100 ml syrop klonowy
- 100 ml olej kokosowy
Warstwa malinowa
- 60 ml olej kokosowy
- 50 ml syrop klonowy
- 100 g orzechy nerkowca namoczone
- 300 g maliny
Sposób przygotowania: