Wegańskie bliny owsiane

Wegańskie bliny owsiane to idealna propozycja na śniadanie dla całej rodziny. Pyszne, fitowe i łatwe danie skradnie serce każdego, kto tylko raz go skosztuje ?

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu wegańskich blinów owsianych pomógł nam blender marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szkl. otręby owsiane
  2. 250 ml mleko ryżowe
  3. 2 łyżki ocet jabłkowy
  4. 1/3 szkl. olej kokosowy
  5. 1/3 szkl. miód
  6. 1 łyżka proszek do pieczenia
  7. 1 łyżka cynamon
  8. 3/4 szkl. jabłka prażone

Sposób przygotowania:

1. W blenderze kielichowym połącz otręby owsiane, mleko ryżowe, ocet jabłkowy, olej kokosowy, miód, proszek do pieczenia i cynamon.

Obrazek

2. Do przygotowanego miksu dodaj jabłka prażone. Ponownie wymieszaj.

Obrazek

3. Z powstałej mieszanki stwórz bliny i smaż na patelni.

Obrazek

4. Gotowe danie udekoruj miodem i suszoną żurawiną. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"