PrzepisPrzekąskiWege kiełbasa na wielkanocny stół

Wege kiełbasa na wielkanocny stół

Wege kiełbasa na wielkanocny stół
Pyszności

01.03.2021 18:00, aktual.: 22.03.2021 09:51

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Wege kiełbasa na wielkanocny stół - i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaskoczyć swoich bliskich pyszną ucztą. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Naszą kiełbasę przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips.

Składniki:

  1. 1/2 szkl. groch łuskany
  2. 1/2 szkl. soczewica zielona
  3. 400 g włoszczyzna
  4. 1/2 szkl. Mielone siemię lniane
  5. 1/2 szkl. pestki słonecznika
  6. 1 łyżka słodka papryka
  7. 2 łyżki majeranek suszony
  8. 2 ząbki czosnek
  9. 1 łyżeczka pieprz
  10. 1 łyżka sól

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować kiełbasę w stylu wege, połącz w dużej misce: groch łuskany, soczewicę, włoszczyznę, pestki słonecznika, słodką paprykę, suszony majeranek, czosnek, sól i pieprz.

Obraz

2. Zblenduj na jendolitą masę.

Obraz

3. Do mieszanki nie zapomnij dodać siemię lnianie w zmielonej formie.

Obraz

4. Powstały miks umieść na papierze do pieczenia i zwiń w rulon.

Obraz

5. Tak zabezpieczoną kiełbasę umieść w piekarniku na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz