Wege kiełbasa na wielkanocny stół

Wege kiełbasa na wielkanocny stół - i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaskoczyć swoich bliskich pyszną ucztą. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Naszą kiełbasę przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips.

Składniki:

  1. 1/2 szkl. groch łuskany
  2. 1/2 szkl. soczewica zielona
  3. 400 g włoszczyzna
  4. 1/2 szkl. Mielone siemię lniane
  5. 1/2 szkl. pestki słonecznika
  6. 1 łyżka słodka papryka
  7. 2 łyżki majeranek suszony
  8. 2 ząbki czosnek
  9. 1 łyżeczka pieprz
  10. 1 łyżka sól

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować kiełbasę w stylu wege, połącz w dużej misce: groch łuskany, soczewicę, włoszczyznę, pestki słonecznika, słodką paprykę, suszony majeranek, czosnek, sól i pieprz.

Obrazek

2. Zblenduj na jendolitą masę.

Obrazek

3. Do mieszanki nie zapomnij dodać siemię lnianie w zmielonej formie.

Obrazek

4. Powstały miks umieść na papierze do pieczenia i zwiń w rulon.

Obrazek

5. Tak zabezpieczoną kiełbasę umieść w piekarniku na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach