Wege kiełbasa na wielkanocny stół

Wege kiełbasa na wielkanocny stół - i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaskoczyć swoich bliskich pyszną ucztą. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Naszą kiełbasę przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips.

Składniki:

  1. 1/2 szkl. groch łuskany
  2. 1/2 szkl. soczewica zielona
  3. 400 g włoszczyzna
  4. 1/2 szkl. Mielone siemię lniane
  5. 1/2 szkl. pestki słonecznika
  6. 1 łyżka słodka papryka
  7. 2 łyżki majeranek suszony
  8. 2 ząbki czosnek
  9. 1 łyżeczka pieprz
  10. 1 łyżka sól

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować kiełbasę w stylu wege, połącz w dużej misce: groch łuskany, soczewicę, włoszczyznę, pestki słonecznika, słodką paprykę, suszony majeranek, czosnek, sól i pieprz.

Obrazek

2. Zblenduj na jendolitą masę.

Obrazek

3. Do mieszanki nie zapomnij dodać siemię lnianie w zmielonej formie.

Obrazek

4. Powstały miks umieść na papierze do pieczenia i zwiń w rulon.

Obrazek

5. Tak zabezpieczoną kiełbasę umieść w piekarniku na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Od którego roku można pić kawę? Mało kto zdaje sobie z tego sprawę
Od którego roku można pić kawę? Mało kto zdaje sobie z tego sprawę
Ta ryba to hit na święta. O wiele zdrowsza od karpia i prawie nie ma ości
Ta ryba to hit na święta. O wiele zdrowsza od karpia i prawie nie ma ości
Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową. Taką zawsze na święta robiła babcia
Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową. Taką zawsze na święta robiła babcia
Tyle trzeba moczyć śledzie. Wiele osób popełnia błąd, więc wychodzą niesmaczne i twarde
Tyle trzeba moczyć śledzie. Wiele osób popełnia błąd, więc wychodzą niesmaczne i twarde
Piekę na zapas kilka główek. Dodaję do smarowideł i sosów
Piekę na zapas kilka główek. Dodaję do smarowideł i sosów
Popisowe ciasta Ewy Wachowicz. Na świątecznym stole zrobią prawdziwą furorę
Popisowe ciasta Ewy Wachowicz. Na świątecznym stole zrobią prawdziwą furorę
Każdego ziemniaczka owijam plastrem boczku i zapiekam. Są rumiane, chrupiące i mają kremowe wnętrze
Każdego ziemniaczka owijam plastrem boczku i zapiekam. Są rumiane, chrupiące i mają kremowe wnętrze
Najlepszy moment na solenie mięsa. Wychodzi idealnie mięknie i zachowuje soczystość
Najlepszy moment na solenie mięsa. Wychodzi idealnie mięknie i zachowuje soczystość
Sprawdziliśmy ceny świątecznych dań u Wachowicz. W porównaniu do Gessler różnica jest ogromna
Sprawdziliśmy ceny świątecznych dań u Wachowicz. W porównaniu do Gessler różnica jest ogromna
Na choinkę nie mogą być miękkie. Robię z tego przepisu i nie spadają na podłogę
Na choinkę nie mogą być miękkie. Robię z tego przepisu i nie spadają na podłogę
Smaruję nią polędwicę przed pieczeniem. Jest 1000x smaczniejsza niż tradycyjna
Smaruję nią polędwicę przed pieczeniem. Jest 1000x smaczniejsza niż tradycyjna
Strzelczyk tak mrozi krokiety na święta. Po odgrzaniu smakują jak świeżo usmażone
Strzelczyk tak mrozi krokiety na święta. Po odgrzaniu smakują jak świeżo usmażone
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯