PrzepisPrzekąskiWege pasta z ciecierzycy

Wege pasta z ciecierzycy

Wege pasta z ciecierzycy
Pyszności

01.03.2021 17:00, aktual.: 29.03.2021 08:18

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Wege pasta z ciecierzycy to nasza kolejna propozycja na wielkanocny stół. Możesz połączyć ją m.in. z ugotowanymi na twardo jajkami. Twoi bliscy będą zachwyceni.

Naszą pastę przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips.

Składniki:

  1. 200 ml aquafaba
  2. 1/2 szt. cytryna sok
  3. 1 łyżka sól
  4. 1 łyżka musztarda
  5. 1,5 szkl. olej rzepakowy
  6. 240 g ciecierzyca ugotowana
  7. 1/3 szkl. szczypiorek posiekany

Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy blendera ręcznego połącz aquafabę, sok z cytryny, musztardę i sól.

Obraz

2. Po chwili zacznij dodawać olej rzepakowy.

Obraz

3. Powstałą mieszankę połącz z ugotowaną ciecierzycą.

Obraz

4. Zblenduj mieszankę i na koniec dodaj posiekany szczypiorek oraz pieprz. Po czym wstaw do lodówki.

Obraz

5. Gotową pastę możesz udekorować m.in. jajka ugotowane na twardo.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także