PrzepisPrzekąskiWege pasta z ciecierzycy

Wege pasta z ciecierzycy

Wege pasta z ciecierzycy to nasza kolejna propozycja na wielkanocny stół. Możesz połączyć ją m.in. z ugotowanymi na twardo jajkami. Twoi bliscy będą zachwyceni.

Wege pasta z ciecierzycy
Pyszności

Naszą pastę przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips.

Składniki:

  1. 200 ml aquafaba
  2. 1/2 szt. cytryna sok
  3. 1 łyżka sól
  4. 1 łyżka musztarda
  5. 1,5 szkl. olej rzepakowy
  6. 240 g ciecierzyca ugotowana
  7. 1/3 szkl. szczypiorek posiekany

Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy blendera ręcznego połącz aquafabę, sok z cytryny, musztardę i sól.

Obraz

2. Po chwili zacznij dodawać olej rzepakowy.

Obraz

3. Powstałą mieszankę połącz z ugotowaną ciecierzycą.

Obraz

4. Zblenduj mieszankę i na koniec dodaj posiekany szczypiorek oraz pieprz. Po czym wstaw do lodówki.

Obraz

5. Gotową pastę możesz udekorować m.in. jajka ugotowane na twardo.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie