Wegetariańska galareta

Wegetariańska galareta z dodatkiem jajka to idealny pomysł na wielkanocną przekąskę. Już za chwilę dowiesz się, jak ją przygotować ?

Wegetariańska galareta
Pyszności
SKOMENTUJ

Składniki:

  1. 7-8 szt. marchewka
  2. 5-6 szt. korzeń pietruszki
  3. 1 łyżka sól
  4. 1 łyżeczka pieprz
  5. 1,5 l woda
  6. 2 łyżeczki agar agar
  7. 2 szt. jajka ugotowane
  8. 3 szt. seler naciowy
  9. 100 g fasolka szparagowa
  10. 1 szt. por
  11. 1 szt. cebula
  12. 2-3 ząbki czosnek
  13. 1 pęczek natka pietruszki
  14. 2-3 szt. liście laurowe
  15. 4-5 szt. ziele angielskie;

Sposób przygotowania:

1. Umieść w garnku: marchewki, korzenie pietruszki, por, seler naciowy, fasolkę szparagową,

Obraz

2. ...czosnek, podsmażoną cebulę, czosnek, pieprz, sól, ziele angielskie i liście laurowe.

Obraz

3. Dodaj również natkę pietruszki i wodę. Gotuj ok. 40 minut.

Obraz

4. Następnie odcedź i zagotuj wywar z agarem.

Obraz

5. Ułóż połówki jajek i warzywa w formie. Następnie zalej mieszanką z garnka.

Obraz

6. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.

Obraz

7. I gotowe!

Obraz

Wybrane dla Ciebie

Wystarczy jeść 2 razy w tygodniu. Pomoże obniżyć cholesterol i cukier
Wystarczy jeść 2 razy w tygodniu. Pomoże obniżyć cholesterol i cukier
Nie gotuj ryżu ani kaszy w ten sposób, bo sobie zaszkodzisz. Eksperci biją na alarm
Nie gotuj ryżu ani kaszy w ten sposób, bo sobie zaszkodzisz. Eksperci biją na alarm
Nie tylko śledzie po kaszubsku. Rozkoszny robi je z dwóch składników
Nie tylko śledzie po kaszubsku. Rozkoszny robi je z dwóch składników
Ta ryba działa jak tarcza przed rakiem. Niestety jest bardzo droga
Ta ryba działa jak tarcza przed rakiem. Niestety jest bardzo droga
Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Połóż przy kuchence, gdy smażysz ryby. W domu nie będzie unosił się przykry zapach
Połóż przy kuchence, gdy smażysz ryby. W domu nie będzie unosił się przykry zapach
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Idealna zupa na chłodne dni. Rozgrzewa jak gruby koc i syci na długo
Idealna zupa na chłodne dni. Rozgrzewa jak gruby koc i syci na długo
Nie jedz tego na kolację. Dietetyk ostrzega, że te produkty zwiększają ryzyko raka
Nie jedz tego na kolację. Dietetyk ostrzega, że te produkty zwiększają ryzyko raka
Galaretka stężeje 3x szybciej. Te proste triki zdradziła mi babcia
Galaretka stężeje 3x szybciej. Te proste triki zdradziła mi babcia