Węgierskie leczo

Dziś podzielimy się z Tobą tradycyjnym przepisem na węgierskie leczo. Bazą pysznego dania stała się kiełbasa pieczona z pierzem, która podkręciła na maksa smak całej potrawy.

Obrazek
Pyszności

Warto w tym miejscu podkreślić, że sprawdzoną i smaczną kiełbasę możesz kupić online w „Pieczone&Wędzone”. Wybierając wędliny tej marki, masz pewność, że kupujesz produkt najwyższej jakości z hodowli bez antybiotyków.

Składniki:

  1. 500 g kiełbasa pieczona z pieprzem PIECZONE & WĘDZONE
  2. 3 łyżki smalec
  3. 1 łyżka sól
  4. 1 łyżeczka pieprz
  5. 2 szt. cebula
  6. 2 szt. czerwona papryka
  7. 2 szt. żółta papryka
  8. 2 szt. biała papryka
  9. 4 szt. pomidory malinowe
  10. 2 ząbki czosnek
  11. 2 łyżki wędzona papryka
  12. 1 łyżeczka ostra papryka

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od pokrojenia na mniejsze kawałki wszystkich warzyw.

Obrazek

2. Na mniejsze (1-cm kawałki) podziel również kiełbasę z pieprzem, po czym podsmaż ją na smalcu i odłóż na bok.

Obrazek

3. W tym samym garnku podsmaż cebulę i czosnek. Po czym dodaj przyprawy: ostrą i wędzoną paprykę.

Obrazek

4. Następnie dodaj warzywa i gotuj przez 2-3 minuty. Nie zapomnij doprawić warzyw solą i pieprzem.

Obrazek

5. Jako ostatni element dodaj wcześniej podsmażoną kiełbasę. Całość gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Wrzucam na budyń i zapiekam. Ciasto znika w mgnieniu oka
Wrzucam na budyń i zapiekam. Ciasto znika w mgnieniu oka
Zrobiłam je z przepisu Karola Okrasy. Inne placki z cukinii mogą się schować
Zrobiłam je z przepisu Karola Okrasy. Inne placki z cukinii mogą się schować
Dodaj do gotującego się kalafiora. Zapomnisz o wzdęciach po tym warzywie
Dodaj do gotującego się kalafiora. Zapomnisz o wzdęciach po tym warzywie
Do surówki z kiszonej kapusty dodaj dwa składniki ekstra. Nikt nie będzie chciał słyszeć o starszej wersji
Do surówki z kiszonej kapusty dodaj dwa składniki ekstra. Nikt nie będzie chciał słyszeć o starszej wersji
Ekspresowa babka z najzdrowszymi polskimi owocami. Śpiesz się, bo sezon niedługo się skończy
Ekspresowa babka z najzdrowszymi polskimi owocami. Śpiesz się, bo sezon niedługo się skończy
Najzdrowsza wątróbka. Pełna żelaza, białka i najmniej zanieczyszczona
Najzdrowsza wątróbka. Pełna żelaza, białka i najmniej zanieczyszczona
Ten ser to skarb Podlasia, a Polacy prawie nie znają. Smaczniejszy niż gouda, napakowany białkiem jak kurczak
Ten ser to skarb Podlasia, a Polacy prawie nie znają. Smaczniejszy niż gouda, napakowany białkiem jak kurczak
Podpatrzyłam trik u Strzelczyka. W kilka minut kapusta na gołąbki jest miękka, a liście same odchodzą
Podpatrzyłam trik u Strzelczyka. W kilka minut kapusta na gołąbki jest miękka, a liście same odchodzą
Fasolkę po bretońsku gotuję z tym dodatkiem. Wychodzi gęsta bez mąki i zasmażki
Fasolkę po bretońsku gotuję z tym dodatkiem. Wychodzi gęsta bez mąki i zasmażki
Rusza sezon na zbiory tych polskich owoców. Nie ma nic lepszego dla odporności
Rusza sezon na zbiory tych polskich owoców. Nie ma nic lepszego dla odporności
Resztki z obiadu przerabiam na smarowidło do chleba. W diecie seniora to składnik na wagę złota
Resztki z obiadu przerabiam na smarowidło do chleba. W diecie seniora to składnik na wagę złota
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepszy tłuszcz do smażenia jajek to wcale nie masło
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepszy tłuszcz do smażenia jajek to wcale nie masło