PrzepisZupyWielkanocna purpurowa zupa
Wielkanocna purpurowa zupa
Pyszna zupa w fioletowej odsłonie z chrzanowym dipem zrobi furorę podczas tegorocznych świąt Wielkanocnych. Nie możesz tego przegapić ?
Pyszności
17.04.2019 | aktual.: 07.09.2020 18:05
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Składniki:
Podstawowe składniki
- 50 g masło
- 2 szt. cebula
- 1/3 szkl. szczypiorek posiekany
- 1/2 szt. seler
- 1 łyżka kminek cały
- 1/2 szt. czerwona kapusta
- 1 szt. jabłko
- 2 łyżki ocet winny
- 1 l bulion warzywny lub drobiowy
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Chrzanowy dip
- 3 łyżki śmietana 18%
- 2 łyżki chrzan
Sposób przygotowania: