PrzepisZupyWielkanocna purpurowa zupa

Wielkanocna purpurowa zupa

Pyszna zupa w fioletowej odsłonie z chrzanowym dipem zrobi furorę podczas tegorocznych świąt Wielkanocnych. Nie możesz tego przegapić ?

Wielkanocna purpurowa zupa
Pyszności

17.04.2019 | aktual.: 07.09.2020 18:05

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 50 g masło
  2. 2 szt. cebula
  3. 1/3 szkl. szczypiorek posiekany
  4. 1/2 szt. seler
  5. 1 łyżka kminek cały
  6. 1/2 szt. czerwona kapusta
  7. 1 szt. jabłko
  8. 2 łyżki ocet winny
  9. 1 l bulion warzywny lub drobiowy
  10. 1 łyżeczka sól
  11. 1 łyżeczka pieprz

Chrzanowy dip

  1. 3 łyżki śmietana 18%
  2. 2 łyżki chrzan

Sposób przygotowania:

1. W garnku połącz masło, cebulę, cały kminek, seler i jabłko.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: czerwoną kapustę, bulion, ocet winny, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj, po czym gotuj pod przykryciem 30 minut.

Obraz

3. W międzyczasie przygotuj chrzanowy dip, łącząc chrzan i śmietankę.

Obraz

4. Po pół godziny zblenduj zawartość garnka. Przed podaniem udekoruj przy pomocy dipu i szczypiorku.

Obraz