Wielkanocna purpurowa zupa

Pyszna zupa w fioletowej odsłonie z chrzanowym dipem zrobi furorę podczas tegorocznych świąt Wielkanocnych. Nie możesz tego przegapić ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 50 g masło
  2. 2 szt. cebula
  3. 1/3 szkl. szczypiorek posiekany
  4. 1/2 szt. seler
  5. 1 łyżka kminek cały
  6. 1/2 szt. czerwona kapusta
  7. 1 szt. jabłko
  8. 2 łyżki ocet winny
  9. 1 l bulion warzywny lub drobiowy
  10. 1 łyżeczka sól
  11. 1 łyżeczka pieprz

Chrzanowy dip

  1. 3 łyżki śmietana 18%
  2. 2 łyżki chrzan

Sposób przygotowania:

1. W garnku połącz masło, cebulę, cały kminek, seler i jabłko.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj: czerwoną kapustę, bulion, ocet winny, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj, po czym gotuj pod przykryciem 30 minut.

Obrazek

3. W międzyczasie przygotuj chrzanowy dip, łącząc chrzan i śmietankę.

Obrazek

4. Po pół godziny zblenduj zawartość garnka. Przed podaniem udekoruj przy pomocy dipu i szczypiorku.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Koreańczyk spróbował polskich pierogów z mięsem i skwarkami. Jego reakcja mówi wszystko
Koreańczyk spróbował polskich pierogów z mięsem i skwarkami. Jego reakcja mówi wszystko
Katy Perry spróbowała polskich cukierków. Smak dosłownie zwalił ją z nóg
Katy Perry spróbowała polskich cukierków. Smak dosłownie zwalił ją z nóg
Są malutkie, ale bardzo zdrowe. Żyją tylko w najczystszych wodach
Są malutkie, ale bardzo zdrowe. Żyją tylko w najczystszych wodach
Nawet doświadczeni kucharze nie mają pewności. Jak długo gotować bigos?
Nawet doświadczeni kucharze nie mają pewności. Jak długo gotować bigos?
Naturalny afrodyzjak. Mężczyźni powinni jeść na kilogramy
Naturalny afrodyzjak. Mężczyźni powinni jeść na kilogramy
Nie gotuję brukselki w wodzie. Wychodzi delikatniejsza, a jej zapach nie przypomina koszmaru z przedszkola
Nie gotuję brukselki w wodzie. Wychodzi delikatniejsza, a jej zapach nie przypomina koszmaru z przedszkola
Polska zupa uznana za jedną z najgorszych na świecie. W Poznaniu zjesz na 11 listopada
Polska zupa uznana za jedną z najgorszych na świecie. W Poznaniu zjesz na 11 listopada
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza
Ten grzyb rośnie, gdy wszystkie inne się kończą. Jest naprawdę smaczny, a mimo to mało kto go zna
Ten grzyb rośnie, gdy wszystkie inne się kończą. Jest naprawdę smaczny, a mimo to mało kto go zna