Wielkanocna sałatka jajeczna według Magdy Gessler. Każda ciotka będzie chciała przepis
Wielkanocna sałatka z jajkami, pieczarkami i musztardą to obowiązkowa pozycja na świątecznym stole Magdy Gessler. Pyszna alternatywa dla jarzynowej.
01.04.2023 | aktual.: 06.04.2023 17:34
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Magda Gessler to restauratorka i osobowość telewizyjna, która od lat cieszy się niesłabnącą popularnością. Gwiazda "Kuchennych Rewolucji" i właścicielka obleganej restauracji "u Fukiera" chętnie dzieli się swoimi przepisami i patentami na pyszne dania. Recepta Magdy Gessler na udaną Wielkanoc polega na dwóch składnikach: pysznym jedzeniu oraz estetycznym udekorowaniu stołu świeżymi kwiatami.
Jedną z ważnych potraw na stole Magdy Gessler jest pyszna sałatka z jajek, pieczarek i cebuli, polana sosem na bazie majonezu i musztardy. Jej przygotowanie jest bardzo proste. To pyszny przepis na sałatkę, która godnie może zastąpić nawet kultową jarzynową.
Cały przepis krok po kroku znajdziesz na naszym kanale YouTube
Wielkanocna sałatka jajeczna według Magdy Gessler
Składniki:
- 10 jajek
- 120 g pieczarek konserwowych
- 1 pęczek cebuli dymki
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 120 g majonezu
- sól/pieprz
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą majonez i musztardę francuską. Dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj, aby powstał prosty i pyszny sos do sałatki.
2. Jajka ugotuj na twardo: umieść je w rondelku i zalej zimną wodą. Gotuj przez 8-10 minut (w zależności od wielkości jaj) od momentu zagotowania. Do wody możesz dodać sól lub plastry cytryny, aby łatwiej później usuwać skorupki.