Tej Wielkanocny na naszych stołach będzie królował prawdziwy hit. Ciasto Króliczek, bo o nim mowa, zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Co więcej, jest mega proste w przygotowaniu 😍
Pyszności
02.04.2021 | aktual.: 06.04.2021 10:50
Składniki:
3 szt. biszkopt
380 ml śmietanka kremówka 36%
3 tabliczki biała czekolada
360 g mascarpone schłodzone
3/4 szkl. wiórki kokosowe
Sposób przygotowania:
1. Podziel 3 biszkopty na pół.
2. W garnku na palniku połącz ze sobą: śmietankę i białą czekoladę.
3. Następnie połącz powstałą mieszankę z serkiem mascarpone. I krem do naszego ciasta jest już gotowy!
4. Przełóż 3 biszkopty kremem. Po czym rozprowadź trochę kremu na papierze do pieczenia i ustaw na nim wieżę z biszkoptów (płaską częścią do dołu). Odetnij z góry nierówności.
5. Następnie pokryj powstały grzbiet króliczka przygotowanym kremem. Z drugiej części biszkoptów zrób główkę i ją również pokryj białym kremem.
6. Z białego i różowego bloku do rysowania wytnij uszy.
7. Króliczka posyp wiórkami kokosowymi.
8. Umieść uszy na króliczku i dodaj wielkanocne ozdoby. Smacznego!