Wielkanocne pankejki w formie zajączka to idealny pomysł na śniadanie dla całej rodziny. Maluchy będą zachwycone! Ślinka cieknie od samego patrzenia ❤️
Pyszności
Ciasto na naleśniki przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Składniki:
Składniki na naleśniki
320 ml mleko
270 g mąka
1 łyżeczka proszek dopieczenia
3 szt. jajka
60 g masło roztopione
60 g cukier
Dodatki
bita śmietana do dekoracji
dropsy czekoladowe do dekoracji
1 szt. banan do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Aby przygotować ciasto na naleśniki, połącz w blenderze: mleko, jajka, roztopione masło, cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę pszenną.
2. Z powstałego ciasta usmaż naleśniki w różnych kształtach (brzuszek, głowa, uszy i łapki).
3. Z usmażonych naleśników ułóż zajączka.
4. Nie zapomnij o ogonku, który przygotujesz przy pomocy bitej śmietany. Na łapkach ułóż natomiast po plastrze banana i dropsy czekoladowe.