Wielkanocne pankejki w formie zajączka

Wielkanocne pankejki w formie zajączka to idealny pomysł na śniadanie dla całej rodziny. Maluchy będą zachwycone! Ślinka cieknie od samego patrzenia ❤️

Obrazek
Pyszności

Ciasto na naleśniki przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Składniki na naleśniki

  1. 320 ml mleko
  2. 270 g mąka
  3. 1 łyżeczka proszek dopieczenia
  4. 3 szt. jajka
  5. 60 g masło roztopione
  6. 60 g cukier

Dodatki

  1. bita śmietana do dekoracji
  2. dropsy czekoladowe do dekoracji
  3. 1 szt. banan do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować ciasto na naleśniki, połącz w blenderze: mleko, jajka, roztopione masło, cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę pszenną.

Obrazek

2. Z powstałego ciasta usmaż naleśniki w różnych kształtach (brzuszek, głowa, uszy i łapki).

Obrazek

3. Z usmażonych naleśników ułóż zajączka.

Obrazek

4. Nie zapomnij o ogonku, który przygotujesz przy pomocy bitej śmietany. Na łapkach ułóż natomiast po plastrze banana i dropsy czekoladowe.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Do dżemu z dyni i pomarańczy dodaję ekstra składnik. Doskonale podbija smak
Do dżemu z dyni i pomarańczy dodaję ekstra składnik. Doskonale podbija smak
Są słodkie i kaloryczne. Więc dlaczego dietetycy tak bardzo polecają te słodycze?
Są słodkie i kaloryczne. Więc dlaczego dietetycy tak bardzo polecają te słodycze?
Lubisz kruszonkę? Twierdząca odpowiedź pokieruje cię prosto do kolekcji Rozkosznego
Lubisz kruszonkę? Twierdząca odpowiedź pokieruje cię prosto do kolekcji Rozkosznego
Dodaj do ciasta na kopytka. Będą miękkie i delikatne, ale nie rozpadną się
Dodaj do ciasta na kopytka. Będą miękkie i delikatne, ale nie rozpadną się
Włoskie tiramisu czy polski sernik? Teraz nie musisz wybierać
Włoskie tiramisu czy polski sernik? Teraz nie musisz wybierać
Mielę, doprawiam i smażę jak kotlety. To mój sposób na tani obiad
Mielę, doprawiam i smażę jak kotlety. To mój sposób na tani obiad
Farsz w gołąbkach jest twardy i zbity? Oto co jest tego powodem
Farsz w gołąbkach jest twardy i zbity? Oto co jest tego powodem
Złoto we Francji dla polskich serów. O sekretach tych najlepszych mówi juror z Polski
Złoto we Francji dla polskich serów. O sekretach tych najlepszych mówi juror z Polski
Ten rosół piją największe gwiazdy, by zachować młodość. Efekt już przy 1 filiżance dziennie
Ten rosół piją największe gwiazdy, by zachować młodość. Efekt już przy 1 filiżance dziennie
Kaszubi nazywają je "biednym ciastem". Zrobisz je z tanich i prostych składników
Kaszubi nazywają je "biednym ciastem". Zrobisz je z tanich i prostych składników
"Wszystko, co zarobiłem, przejadłem i przepiłem". Tak Robert Makłowicz został krytykiem kulinarnym
"Wszystko, co zarobiłem, przejadłem i przepiłem". Tak Robert Makłowicz został krytykiem kulinarnym
Klopsiki w tym sosie to niebo w gębie. Są aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne
Klopsiki w tym sosie to niebo w gębie. Są aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne