Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie wielkanocnego deseru z pysznym kremem. Prawdziwa radość dla oka i podniebienia!
Pyszności
Składniki:
400 g gorzka czekolada roztopiona
1 szt. balon
100 g biała czekolada roztopiona
250 g bita śmietana
1 szt. brzoskwinia
Sposób przygotowania:
1. Rozlej część czekolady na talerz i włóż go do lodówki na 10 minut.
2. Przepłucz balona, osusz go i nadmuchaj. Następnie namocz go w roztopionej gorzkiej czekoladzie i przylep do zastygniętej czekolady na talerzu. Włóż do lodówki na 15 minut.
3. W międzyczasie wymieszaj ostudzoną białą czekoladę i bitą śmietanę.
4. Przebij balona i pozbądź się jego resztek.
5. Do środka czekoladowej miseczki nałóż przygotowany krem oraz kawałek brzoskwini.