Pyszności
15.04.2017 14:36, aktual.: 15.04.2021 14:47
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie wielkanocnego deseru z pysznym kremem. Prawdziwa radość dla oka i podniebienia!
Składniki:
- 400 g gorzka czekolada roztopiona
- 1 szt. balon
- 100 g biała czekolada roztopiona
- 250 g bita śmietana
- 1 szt. brzoskwinia
Sposób przygotowania:
1. Rozlej część czekolady na talerz i włóż go do lodówki na 10 minut.
2. Przepłucz balona, osusz go i nadmuchaj. Następnie namocz go w roztopionej gorzkiej czekoladzie i przylep do zastygniętej czekolady na talerzu. Włóż do lodówki na 15 minut.
3. W międzyczasie wymieszaj ostudzoną białą czekoladę i bitą śmietanę.
4. Przebij balona i pozbądź się jego resztek.
5. Do środka czekoladowej miseczki nałóż przygotowany krem oraz kawałek brzoskwini.
6. I gotowe.
7. Smacznego!