Wilgotny chlebek bananowo-czekoladowy

Takie śniadania to moglibyśmy jeść codziennie, a Wy? ?❤? Po prostu jest to kombinacja perfekcyjna ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 130 g mąka pszenna
  2. 60 g kakao
  3. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  4. 1 łyżeczka soda oczyszczona
  5. 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
  6. 1 szczypta sól
  7. 120 g masło miękkie
  8. 150 g cukier brązowy
  9. 2 szt. jajka
  10. 3 szt. banany w postaci puree
  11. 120 g czekolada lekko gorzka
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą produkty sypkie, a więc: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, szczyptę soli i kakao. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. W mikserze połącz ze sobą masło i brązowy cukier. Następnie zacznij dodawać stopniowo jajka, puree bananowe oraz wcześniej przygotowany miks.

Obrazek

3. Jako ostatni element dodaj posiekaną czekoladę. Przelej do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 55 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Po tym czasie wyłącz piekarnik, ale nie wyciągaj chlebka jeszcze przez 10 minut.

Obrazek

4. I to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser