PrzepisPrzekąskiWiosenne babeczki na słono
Wiosenne babeczki na słono
Wiosenne babeczki na słono to genialny pomysł na pyszną przekąskę. Nie tylko świetnie smakują, ale i fajnie się prezentują. Co więcej, idealnie sprawdzą się jako część wielkanocnego menu.
Pyszności
01.03.2021 | aktual.: 03.03.2021 14:46
Nasze babeczki przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.
Składniki:
Zielony krem
- 250 g groszek zielony
- 3 szt. jajka ugotowane
- 1/4 szkl. parmezan
- 100 g majonez
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 2 łyżki olej
- 2 łyżki sok z cytryny
Babeczki
- 150 g szpinak
- 100 g majonez
- 2 szczypty sól
- 90 g parmezan
- 2 łyżki sok z cytryny
- 2 szt. jajka
- 1/4 szkl. koperek
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 180 g mąka
- 1/4 szt. cebula
- 2 ząbki czosnek
- 100 g zielony groszek
Sposób przygotowania: