Pyszności
01.03.2021 18:00, aktual.: 03.03.2021 14:46
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Wiosenne babeczki na słono to genialny pomysł na pyszną przekąskę. Nie tylko świetnie smakują, ale i fajnie się prezentują. Co więcej, idealnie sprawdzą się jako część wielkanocnego menu.
Nasze babeczki przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.
Składniki:
Zielony krem
- 250 g groszek zielony
- 3 szt. jajka ugotowane
- 1/4 szkl. parmezan
- 100 g majonez
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 2 łyżki olej
- 2 łyżki sok z cytryny
Babeczki
- 150 g szpinak
- 100 g majonez
- 2 szczypty sól
- 90 g parmezan
- 2 łyżki sok z cytryny
- 2 szt. jajka
- 1/4 szkl. koperek
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 180 g mąka
- 1/4 szt. cebula
- 2 ząbki czosnek
- 100 g zielony groszek
Sposób przygotowania: