Wiosenny tort z kanapek

Wiosenny tort z kanapek to "must have" tej wiosny. Nie tylko świetnie wygląda, ale i bajecznie smakuje. Takiej kombinacji po prostu nie można odmówić 😉

Obrazek
Pyszności

W pokrojeniu warzyw pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 600 g serek śmietankowy
  2. 2 pęczki koperek
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 1/2 łyżeczki pieprz

Dodatki

  1. 1 szt. ogórek szklarniowy
  2. 4 szt. rzodkiewka
  3. 2 pęczki szczypiorek
  4. 2 szt. chleb graham
  5. 8 szt. szynka plastry
  6. 8 szt. ser żółty plastry
  7. 4 szt. jajka ugotowane na twardo
  8. 50 g szpinak
  9. 1 szt. sałata

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą posiekany koperek, serek śmietankowy, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Podziel chleb na mniejsze kawałki. Odetnij skórkę z każdej strony.

Obrazek

3. Ułóż obok siebie 4 kromki chleba (tworząc kwadrat). Następnie rozprowadź serową mieszankę, dodaj plastry szynki i stwórz kolejną warstwę z chleba. Na wierzchu rozprowadź ponownie ser śmietankowy z dodatkami i dodaj ugotowane jajko.

Obrazek

4. Czas na świeży szpinak, kolejną warstwę z chleba, serek śmietankowy, plastry żółtego sera, zieloną sałatę i ostatnią warstwę z chleba.

Obrazek

5. Rozprowadź serową mieszankę na wierzchu i po bokach tortu.

Obrazek

6. W robocie kuchennym potnij ogórka i rzodkiewki. Boki tortu udekoruj posiekanym szczypiorkiem. Na wierzchu zrób dekoracje z ogórka i rzodkiewki.

Obrazek

7. I gotowe! Wiosenny tort z kanapek można dzielić na mniejsze części 😉

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej