PrzepisWiosenny tort z kanapek

Wiosenny tort z kanapek

Wiosenny tort z kanapek
Pyszności

01.04.2020 17:00, aktual.: 16.08.2020 16:15

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Wiosenny tort z kanapek to "must have" tej wiosny. Nie tylko świetnie wygląda, ale i bajecznie smakuje. Takiej kombinacji po prostu nie można odmówić 😉

W pokrojeniu warzyw pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 600 g serek śmietankowy
  2. 2 pęczki koperek
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 1/2 łyżeczki pieprz

Dodatki

  1. 1 szt. ogórek szklarniowy
  2. 4 szt. rzodkiewka
  3. 2 pęczki szczypiorek
  4. 2 szt. chleb graham
  5. 8 szt. szynka plastry
  6. 8 szt. ser żółty plastry
  7. 4 szt. jajka ugotowane na twardo
  8. 50 g szpinak
  9. 1 szt. sałata

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą posiekany koperek, serek śmietankowy, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Podziel chleb na mniejsze kawałki. Odetnij skórkę z każdej strony.

Obraz

3. Ułóż obok siebie 4 kromki chleba (tworząc kwadrat). Następnie rozprowadź serową mieszankę, dodaj plastry szynki i stwórz kolejną warstwę z chleba. Na wierzchu rozprowadź ponownie ser śmietankowy z dodatkami i dodaj ugotowane jajko.

Obraz

4. Czas na świeży szpinak, kolejną warstwę z chleba, serek śmietankowy, plastry żółtego sera, zieloną sałatę i ostatnią warstwę z chleba.

Obraz

5. Rozprowadź serową mieszankę na wierzchu i po bokach tortu.

Obraz

6. W robocie kuchennym potnij ogórka i rzodkiewki. Boki tortu udekoruj posiekanym szczypiorkiem. Na wierzchu zrób dekoracje z ogórka i rzodkiewki.

Obraz

7. I gotowe! Wiosenny tort z kanapek można dzielić na mniejsze części 😉

Obraz