Wiosenny tort z kanapek

Wiosenny tort z kanapek to "must have" tej wiosny. Nie tylko świetnie wygląda, ale i bajecznie smakuje. Takiej kombinacji po prostu nie można odmówić 😉

Obrazek
Pyszności

W pokrojeniu warzyw pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 600 g serek śmietankowy
  2. 2 pęczki koperek
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 1/2 łyżeczki pieprz

Dodatki

  1. 1 szt. ogórek szklarniowy
  2. 4 szt. rzodkiewka
  3. 2 pęczki szczypiorek
  4. 2 szt. chleb graham
  5. 8 szt. szynka plastry
  6. 8 szt. ser żółty plastry
  7. 4 szt. jajka ugotowane na twardo
  8. 50 g szpinak
  9. 1 szt. sałata

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą posiekany koperek, serek śmietankowy, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Podziel chleb na mniejsze kawałki. Odetnij skórkę z każdej strony.

Obrazek

3. Ułóż obok siebie 4 kromki chleba (tworząc kwadrat). Następnie rozprowadź serową mieszankę, dodaj plastry szynki i stwórz kolejną warstwę z chleba. Na wierzchu rozprowadź ponownie ser śmietankowy z dodatkami i dodaj ugotowane jajko.

Obrazek

4. Czas na świeży szpinak, kolejną warstwę z chleba, serek śmietankowy, plastry żółtego sera, zieloną sałatę i ostatnią warstwę z chleba.

Obrazek

5. Rozprowadź serową mieszankę na wierzchu i po bokach tortu.

Obrazek

6. W robocie kuchennym potnij ogórka i rzodkiewki. Boki tortu udekoruj posiekanym szczypiorkiem. Na wierzchu zrób dekoracje z ogórka i rzodkiewki.

Obrazek

7. I gotowe! Wiosenny tort z kanapek można dzielić na mniejsze części 😉

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Za komuny smażyła je niemal każda gospodyni. Wychodziły puszyste i bardzo smaczne
Za komuny smażyła je niemal każda gospodyni. Wychodziły puszyste i bardzo smaczne
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Ten japoński omlet to hit. Smakuje jeszcze lepiej, niż wygląda
Ten japoński omlet to hit. Smakuje jeszcze lepiej, niż wygląda
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość