Wiosenny tort z kanapek

Wiosenny tort z kanapek to "must have" tej wiosny. Nie tylko świetnie wygląda, ale i bajecznie smakuje. Takiej kombinacji po prostu nie można odmówić 😉

Obrazek
Pyszności

W pokrojeniu warzyw pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 600 g serek śmietankowy
  2. 2 pęczki koperek
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 1/2 łyżeczki pieprz

Dodatki

  1. 1 szt. ogórek szklarniowy
  2. 4 szt. rzodkiewka
  3. 2 pęczki szczypiorek
  4. 2 szt. chleb graham
  5. 8 szt. szynka plastry
  6. 8 szt. ser żółty plastry
  7. 4 szt. jajka ugotowane na twardo
  8. 50 g szpinak
  9. 1 szt. sałata

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą posiekany koperek, serek śmietankowy, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Podziel chleb na mniejsze kawałki. Odetnij skórkę z każdej strony.

Obrazek

3. Ułóż obok siebie 4 kromki chleba (tworząc kwadrat). Następnie rozprowadź serową mieszankę, dodaj plastry szynki i stwórz kolejną warstwę z chleba. Na wierzchu rozprowadź ponownie ser śmietankowy z dodatkami i dodaj ugotowane jajko.

Obrazek

4. Czas na świeży szpinak, kolejną warstwę z chleba, serek śmietankowy, plastry żółtego sera, zieloną sałatę i ostatnią warstwę z chleba.

Obrazek

5. Rozprowadź serową mieszankę na wierzchu i po bokach tortu.

Obrazek

6. W robocie kuchennym potnij ogórka i rzodkiewki. Boki tortu udekoruj posiekanym szczypiorkiem. Na wierzchu zrób dekoracje z ogórka i rzodkiewki.

Obrazek

7. I gotowe! Wiosenny tort z kanapek można dzielić na mniejsze części 😉

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟