Chrupiąca tarta z obłędnym farszem z serkiem i włoską szynką

Włoską kuchnię kochają chyba wszyscy. Nie inaczej będzie w przypadku tej tarty! Połączenie serka, suszonych pomidorów i włoskiej szynki sprawi, że na pewno sięgniesz po dokładkę!

Obrazek
Pyszności

Naszą zakręconą tartę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 150 g serek śmietankowy
  2. 70 g suszone pomidory w oleju
  3. 100 g ser mozzarella
  4. 1 garść świeża bazylia
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Pozostałe składniki

  1. 2 szt. ciasto francuskie
  2. 4 plastry szynka włoska gotowana
  3. 100 g ser mozzarella

Sposób przygotowania:

1. W robocie kuchennym przygotuj farsz. Połącz serek śmietankowy, suszone pomidory w oleju, mozzarellę, świeżą bazylię, sól oraz pieprz.

Obrazek

2. Powstały farsz rozprowadź na arkuszu ciasta francuskiego.

Obrazek

3. Następnie zawiń ciasto w rulon i podziel na mniejsze kawałki.

Obrazek

4. Z drugiego ciasta stwórz spód tarty, po czym nakłuj je przy pomocy widelca.

Obrazek

5. Na spodzie wyłóż plasterki szynki i startą mozzarellę. Następnie ułóż przygotowane wcześniej ruloniki z farszem.

Obrazek

6. I ostatni etap. Piecz tartę w Ovi przez 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Kluski robię z 3 składników. Nie używam ani mąki, ani skrobi
Kluski robię z 3 składników. Nie używam ani mąki, ani skrobi
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy