Polacy stworzyli niezwykły trunek o smaku piwa! Wyprzedał się w jeden dzień

Chociaż w przypadku wódki najwięcej fanów ma ta "zimna", to jednak trafić można na prawdziwych koneserów. I to właśnie dla nich Browar Brodacz i destylarnia Wolf&Oak stworzyli nietypowy trunek.

Obrazek
Ewa

Smakowe wódki to nic nowego

Obrazek

Mogłoby się wydawać, że rynek smakowych wódek i mocnych alkoholi jest już nasycony, bo na sklepowych półkach jest w czym wybierać, Nie tylko cytrynówki, ale też orzechy laskowe, jagody, czy też dzika róża. Kreatywność zawsze jest w cenie, a tej nie można odmówić producentom nietypowego smaku.
Podobnie rzecz ma się z winami i jego pochodną, brandy. Każdy znajdzie coś dla siebie, ale to nie oznacza, że wszystkie karty zostały już odkryte.

Powstała bardzo limitowana edycja

Na bazie 2500 l California IPA, mocno chmielonego piwa o cytrusowo-żywicznym aromacie, stworzono niesamowity piwny destylat, zwany też piwną okowitą.
W rezultacie otrzymano 384 butelki o pojemności 0.7 l. Zawartość alkoholu? 40%!

Teraz smakiem i aromatem bliskim każdemu miłośnikowi kraftowego piwa mogą cieszyć się także fani mocniejszych trunków. Mam nadzieję, że nasza piwna okowita doczeka się kolejnego wydania. mówi Tomasz Brzostowski, założyciel Browaru Brodacz, cytowany na stronie Antyradia.
Obrazek

Cały nakład rozszedł się jak ciepłe bułeczki

Premiera miała miejsce na początku września, a już po 4h od rozpoczęcia sprzedaży wykupione zostało pół nakładu. Biorąc pod uwagę niemałą cenę tego trunku, 120 zł, niewątpliwie można uznać to za sukces.
Pozostała część nakładu jest do zdobycia na tematycznych festiwalach oraz w niektórych sklepach alkoholowych. No cóż, trzeba się trochę naszukać.

Zarówno Browar Brodacz, jak i Wolf&Oak nie wykluczają dalszej współpracy. Efekty mogą być naprawdę ciekawe.

Wybrane dla Ciebie
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa
Czy trzeba płacić za rozbity słoik w sklepie? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy trzeba płacić za rozbity słoik w sklepie? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Na Wszystkich Świętych robię tę szybką sałatkę. Znika ze stołu w mgnieniu oka, bo jest tak pyszna
Na Wszystkich Świętych robię tę szybką sałatkę. Znika ze stołu w mgnieniu oka, bo jest tak pyszna
Do obiadu na Wszystkich Świętych zrobię tę surówkę. Ostatnio była największym hitem
Do obiadu na Wszystkich Świętych zrobię tę surówkę. Ostatnio była największym hitem
Wygląda przerażająco. Ale jest tak pyszna, delikatna i pełna białka, że łosoś i dorsz nie mają szans
Wygląda przerażająco. Ale jest tak pyszna, delikatna i pełna białka, że łosoś i dorsz nie mają szans
Dodaj odrobinę do mięsnej masy. Pasztet po upieczeniu będzie wilgotny i smaczny
Dodaj odrobinę do mięsnej masy. Pasztet po upieczeniu będzie wilgotny i smaczny
Wiele osób je takie jajka. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak wpływają na organizm
Wiele osób je takie jajka. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak wpływają na organizm