PrzepisPrzekąskiWołowe paluchy na patyku

Wołowe paluchy na patyku

Wołowe paluchy na patyku
Pyszności

05.08.2018 17:00, aktual.: 17.08.2018 15:27

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Oto kolejna ciekawa inspiracja, która na stałe zagości w Waszym menu. Same Pyszności! ❤??

Składniki:

  1. 500 g wołowina
  2. 2 szt. jajka
  3. 1/3 szkl. pietruszka posiekana
  4. 2 szt. papryczki chilli posiekane drobno
  5. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  6. 1 łyżeczka słodka papryka
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1 łyżeczka pieprz
  9. kilka kawałków ser żółty
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą wołowinę, jajka, pietruszkę, papryczki chilli, sól, pieprz oraz słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Z powstałej mieszanki stwórz mięsne paluchy na patyku (jak na zdjęciu poniżej). Nie zapomnij aby w środku ukryć kawałek żółtego sera.

Obraz

3. Smaż na patelni przez 15 minut.

Obraz

4. Gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także