Wsadziła do zamrażarki jajko Kinder. Nie uwierzysz, jak smakowało po 2 dniach

Jajko Kinder Joy świetnie smakuje nie tylko w swojej klasycznej formie, ale również po zamrożeniu. Popularny deser dobrze znosi niskie temperatury, a po wyjęciu z zamrażalnika nabiera przyjemnej, lekko kruchej konsystencji. Kiedy następnym razem będziesz zastanawiać się nad słodką przekąską, wypróbuj mrożone jajko Kinder.

ObrazekJak smakuje zamrożone jajko Kinder Joy - Pyszności; Fot. TikTok: juliazugaj (screenshot)

TikTok obfituje w w nagrania, w których użytkownicy testują różne rozwiązania dotyczące m.in. kulinariów. Dzięki viralowym trendom poznaliśmy jajkotosty, prażoną kukurydzę z dodatkiem cukierków, a także niezliczone przepisy na owsianki, fit desery czy proste obiady na szybko. Swoim pomysłem na coś nowego pochwaliła się na TikToku Julia Żugaj.

Jak smakuje zamrożone jajko Kinder?

Julia Żugaj, piosenkarka i influencerka postawiła na proste rozwiązanie. Jajko Kinder Joy, postanowiła włożyć na dwa dni do zamrażalnika i zaprezentować titokowej widowni efekty przedsięwzięcia. Jak widać na nagraniu, zamrożony deser bez problemu można wyjąć z plastikowego opakowania. Produkt ewidentnie dobrze zniósł niską temperaturę i nabrał kruchej konsystencji. Julia, po skosztowaniu zamrożonego jajka Kinder Joy, stwierdziła, że w smaku przypomina jej lody Nesquik.

Mimo że zarówno lody Nesquik, jak i Kinder Joy mają bardzo podobne składy, nie pochodzą od tych samych producentów. Ferrero zajmuje się produkcją słodyczy z linii Kinder, natomiast za produkty Nesquik odpowiada Nestle. W obu produktach na początku listy składników znajdziemy cukier, tłuszcze roślinne, mleko odtłuszczone i kakao w proszku, a także namiastkę wanilii. 

Tiktokowe virale kulinarne

Użytkownikom TikToka nie brakuje pomysłów na innowacyjne podejście do gotowania. Jakiś czas temu media społecznościowe podbił przepis na szybki makaron z kremową fetą. Popularność dania tkwi w prostocie. Wystarczy zapiec kostkę fety otoczoną dużą ilością pomidorków koktajlowych i polanych oliwą. Pod upieczeniu ser staje się idealnie kremowy, a słodycz pomidorków doskonale równoważy słoność fety. Trzeba dodać ulubiony makaron, wymieszać i gotowe.

Nie mniejszą popularnością cieszyła się również prażona kukurydza z dodatkiem cukierków M&M czy jajkotosty, czyli kromki chleba zapieczone w omlecie z ulubionymi dodatkami. Serca blogerów i influencerów fitness podbiła pieczona owsianka na słodko, która po wyjęciu z pieca przypomina puszyste ciasto. Weganie natomiast pokochali tzw. nature's cereal, czyli owoce polane wodą kokosową.

Wybrane dla Ciebie

Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis