Z diety wykluczyła 1 produkt. O tym, jak bardzo schudła, mówili wszyscy

Dieta Anny Guzik to temat, który przez wiele lat przyciągał uwagę publiczności. Od momentu, kiedy aktorka podjęła decyzję o walce z nadwagą, każdy jej ruch czy nawet najmniejsza zmiana wagi była poddawana dokładnej analizie i szeroko komentowana przez różne media. Jej przemiana była jednym z najbardziej głośnych wydarzeń w polskim świecie show-biznesu. Jak wyglądała jej droga do osiągnięcia szczupłej sylwetki? Jakie produkty zdecydowała się wyeliminować z diety?

(fot. Kadr z Na wspólnej, odc. 666/Instagram/Anna Guzik)(fot. Kadr z Na wspólnej, odc. 666/Instagram/Anna Guzik)
Źródło zdjęć: © Facebook, YouTube
Marcin Michałowski

Zmiany wyglądu gwiazd zawsze budzą zainteresowanie publiczności. W przeszłości z zaciekawieniem obserwowano coraz smuklejszą sylwetkę Anny Muchy czy Kasi Cichopek, a tajemnice swoich diet zdradzały Kinga Rusin, Magda Gessler czy Dorota Rabczewska. Jednak jedną z najbardziej głośnych metamorfoz była ta, której dokonała Anna Guzik. Kiedy aktorka zadebiutowała w "Heli w opałach", nie brakowało krytycznych komentarzy na jej temat. Przez wiele lat zmagała się z problemem wahania wagi i musiała znosić złośliwe komentarze na swój temat. Teraz, w wieku 46 lat, zachwyca swoją sylwetką. Jak wyglądała jej droga do osiągnięcia idealnej sylwetki?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Tak delikatnego schabu w duszonej wersji jeszcze nie jadłam. Sekret tkwi w jednym składniku

Anna Guzik, znana z serialu "Na Wspólnej", w którym gra od 2003 roku, oraz z głównej roli w serialu "Hela w opałach", przez wiele lat zmagała się z problemem wahania wagi. Aktorka przyznaje, że w przeszłości nie skupiała się na zdrowym odżywianiu i regularnym uprawianiu sportu, jako aktorka miała problem ze znalezieniem na to czasu. W czasie studiów grała w piłkę ręczną, a także zdobyła brązowy medal w Akademickich Mistrzostwach Polski w tej dyscyplinie.

Głośna metamorfoza Anny Guzik

Pierwsza głośna metamorfoza Anny Guzik była wynikiem treningów do programu Tańca z Gwiazdami. Aktorka nie tylko zwyciężyła 6. edycję programu w 2007 roku, ale też zauważalnie zmieniła swoją sylwetkę - schudła aż 14 kilogramów. Niestety, efekty ciężkiej pracy i żmudnych treningów szybko zostały zaprzepaszczone. Guzik wróciła do starych nawyków żywieniowych i mimo że nie zrezygnowała z aktywności fizycznej, przybrała na wadze, co nie umknęło uwadze mediów plotkarskich.

Droga Anny Guzik do szczupłej sylwetki nie zaczęła się od drastycznych diet czy wyczerpujących planów treningowych, ale od zmiany nawyków żywieniowych. To podejście opiera się nie tylko na modyfikacji sposobu odżywiania, ale również na zmianie stylu życia, uczy systematyczności i pogłębia świadomość na temat własnego zdrowia. Aktorka przyznaje, że regularne spożywanie posiłków o stałych porach w jej zawodzie jest niezwykle trudne, ale z czasem organizm sam zaczyna sygnalizować, że nadchodzi pora na posiłek.

Co wykluczyła ze swojej diety Anna Guzik?

W diecie Anny Guzik nie ma miejsca na makarony. Aktorka od lat zastępuje je różnymi rodzajami kasz. Dzięki temu udało jej się wrócić do formy również po ciążach. Z jadłospisu aktorki zniknęły też słodycze oraz biały chleb. Guzik dba również o jakość snu, a w jej planie dnia zawsze znajduje się czas na aktywność fizyczną na świeżym powietrzu. Ponadto, jej zdaniem ważne jest, aby nie jeść posiłków w pośpiechu. Droga Anny Guzik do idealnej sylwetki była pełna wyzwań i trudności, ale teraz 46-latka może pochwalić się zgrabną sylwetką.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej