PrzepisDania główneZapiekane naleśniki
Zapiekane naleśniki
Pyszności
12.09.2021 16:00, aktual.: 14.09.2021 09:37
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Zapiekane naleśniki z szynką i serem beszamelowym skradły nasze serca od pierwszego kęsa. Kiedy je serwujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka!
Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Składniki:
Dodatki
- 6 szt. szynka plastry
- 400 ml sos beszamelowy
- 120 g ser mozzarella tarty
- 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
Naleśniki 10 szt.
- 2 szkl. mąka pszenna
- 4 szt. jajka
- 2 szkl. mleko
- 1,5 szkl. woda
Sposób przygotowania: