PrzepisDania główneZapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki
Pyszności

12.09.2021 16:00, aktual.: 14.09.2021 09:37

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Zapiekane naleśniki z szynką i serem beszamelowym skradły nasze serca od pierwszego kęsa. Kiedy je serwujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka!

Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Dodatki

  1. 6 szt. szynka plastry
  2. 400 ml sos beszamelowy
  3. 120 g ser mozzarella tarty
  4. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana

Naleśniki 10 szt.

  1. 2 szkl. mąka pszenna
  2. 4 szt. jajka
  3. 2 szkl. mleko
  4. 1,5 szkl. woda

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: wodę, mleko, jajka i mąkę.

Obraz

2. Z powstałego ciasta usmaż naleśniki.

Smażenie naleśników - Pyszności
Smażenie naleśników - Pyszności

3. Na 6 naleśnikach ułóż po plastrze szynki, 2-3 łyżkach sosu beszamelowego, posiekanej pietruszce i szczypcie mozzarelli.

Obraz

4. Na koniec zwiń naleśniki w rulon.

Obraz

5. W formie do pieczenia ułóż 4 naleśniki. Następnie ułóż w środku naleśniki z farszem.

Obraz

6. Tak przygotowane naleśniki wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego.

Obraz