Uwielbiamy naleśniki. Zarówno w wersji na słodko, jak i na słono. Dziś postawiliśmy na drugie rozwiązanie i przygotowaliśmy pyszną propozycję, która przypadnie do gustu każdemu, kto choć raz ich skosztuje. Innej opcji po prostu nie ma :)
Pyszności
Składniki:
1/2 szt. cebula posiekana
1 szt. marchewka pokrojona w kostkę
500 g mięso mielone
1 łyżka oregano
400 g sos pomidorowy
6 szt. naleśniki
1 szkl. sos beszamelowy
1/2 szkl. ser żółty
rukola do dekoracji
pomidorki do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Na patelni podsmaż ze sobą cebulkę i marchew.
2. Dodaj mięso mielone, oreagano i sos pomidorowy.
3. Umieść farsz na naleśniku.
4. Zwiń go jak na zdjęciu poniżej i ułóż w formie do pieczenia.
5. Na naleśnikach rozprowadź sos beszamelowy. Następnie posyp całość żółtym serem.
6. Piecz naleśniki w rozgrzanym do 180°Celsjusza piekarniku przez 25 minut.