Zapiekane naleśniki z pysznym nadzieniem

Uwielbiamy naleśniki. Zarówno w wersji na słodko, jak i na słono. Dziś postawiliśmy na drugie rozwiązanie i przygotowaliśmy pyszną propozycję, która przypadnie do gustu każdemu, kto choć raz ich skosztuje. Innej opcji po prostu nie ma :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula posiekana
  2. 1 szt. marchewka pokrojona w kostkę
  3. 500 g mięso mielone
  4. 1 łyżka oregano
  5. 400 g sos pomidorowy
  6. 6 szt. naleśniki
  7. 1 szkl. sos beszamelowy
  8. 1/2 szkl. ser żółty
  9. rukola do dekoracji
  10. pomidorki do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą cebulkę i marchew.

Obrazek

2. Dodaj mięso mielone, oreagano i sos pomidorowy.

Obrazek

3. Umieść farsz na naleśniku.

Obrazek

4. Zwiń go jak na zdjęciu poniżej i ułóż w formie do pieczenia.

Obrazek

5. Na naleśnikach rozprowadź sos beszamelowy. Następnie posyp całość żółtym serem.

Obrazek

6. Piecz naleśniki w rozgrzanym do 180°Celsjusza piekarniku przez 25 minut.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nawet dzieciaki zjadają ze smakiem. Liście masuję przez 3 minuty
Nawet dzieciaki zjadają ze smakiem. Liście masuję przez 3 minuty
Posyp ulubioną sałatkę. Te drobiny zbawiennie działają na trzustkę i wątrobę
Posyp ulubioną sałatkę. Te drobiny zbawiennie działają na trzustkę i wątrobę
W PRL-u babcia gotowała częściej niż rosół czy ogórkową. Wspiera stawy i wygładza skórę
W PRL-u babcia gotowała częściej niż rosół czy ogórkową. Wspiera stawy i wygładza skórę
Za komuny była najsławniejszą zupą. Wspiera jelita i zapobiega uczuciu ciężkości
Za komuny była najsławniejszą zupą. Wspiera jelita i zapobiega uczuciu ciężkości
W naczyniu układam ziemniaki i kilka dodatków. Pyszny obiad w kilka chwil
W naczyniu układam ziemniaki i kilka dodatków. Pyszny obiad w kilka chwil
Ścieram na tarce i dodaję do kapusty. Nawet colesław wypada przy niej blado
Ścieram na tarce i dodaję do kapusty. Nawet colesław wypada przy niej blado
Placki ziemniaczane, które są zawsze chrupiące. Ania Starmach zwraca uwagę na częsty błąd
Placki ziemniaczane, które są zawsze chrupiące. Ania Starmach zwraca uwagę na częsty błąd
Popularnych donutów nie smażę na głębokim tłuszczu. Trudno o coś lepszego do popołudniowej kawy
Popularnych donutów nie smażę na głębokim tłuszczu. Trudno o coś lepszego do popołudniowej kawy
Duszę razem z buraczkami. Lepsza niż kapusta zasmażana
Duszę razem z buraczkami. Lepsza niż kapusta zasmażana
Na obiad robię aromatyczną zupę. Przyjemnie rozgrzewa i podkręca metabolizm
Na obiad robię aromatyczną zupę. Przyjemnie rozgrzewa i podkręca metabolizm
Pozwalała uniknąć głodu. Dziś mało kto nawet zna jej nazwę
Pozwalała uniknąć głodu. Dziś mało kto nawet zna jej nazwę
Szybkie rogaliki na kruchym cieście. W środku owoce, które zastępują cukier
Szybkie rogaliki na kruchym cieście. W środku owoce, które zastępują cukier