PrzepisKolacjaZapiekane ruloniki z mięsem

Zapiekane ruloniki z mięsem

Zapiekane ruloniki z mięsem to nasze najnowsze odkrycie. Znajdziecie w nim wszystko to, co najlepsze. Omlety, mięsny farsz i pomidorowy sos. Po prostu WOW!

Zapiekane ruloniki z mięsem
Pyszności

Mięsny farsz przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Składniki:

Omlety

  1. 8 szt. jajka
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz

Farsz

  1. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  2. 400 g mielone mięso z indyka
  3. 1 szt. cebula
  4. 1 pęczek natka pietruszki
  5. 1 szt. jajko
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. 1 łyżeczka słodka papryka

Sos

  1. 400 ml passata pomidorowa
  2. 200 g ser mozzarella tarta
  3. 150 g śmietana 18%
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1 łyżeczka oregano

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania omletów. W tym celu połącz jajka, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj, po czym usmaż omlety.

Obraz

2. Teraz czas na pyszny farsz. W robocie kuchennym połącz cebulę i natkę pietruszki.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj: mielone mięso z indyka, jajko, słodką paprykę, suszony czosnek, sól oraz pieprz.

Obraz

4. Powstały farsz rozprowadź na omlecie, po czym zwiń w rulon.

Obraz

5. Czas na pomidorową mieszankę. W tym celu zmiksuj: mozzarellę, śmietanę, oregano, sól oraz passatę pomidorową.

Obraz

6. Zalej ruloniki pomidorową mieszanką, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie