PrzepisŚmietankowa zapiekanka z batatem i cukinią

Śmietankowa zapiekanka z batatem i cukinią

Śmietankowa zapiekanka z batatem i cukinią
Pyszności

03.06.2019 12:00, aktual.: 29.05.2020 14:06

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pyszna zapiekanka z batatem i cukinią w śmietankowym wydaniu totalnie zawróci Wam w głowie. Po prostu palce lizać!

Składniki:

  1. 2 szt. batat
  2. 1 szt. cukinia
  3. 8 szt. jajka
  4. 1/2 szkl. śmietana 18%
  5. 1 puszka kukurydza
  6. 1 szkl. mozzarella
  7. 1 łyżeczka tymianek

Sposób przygotowania:

1. W formie do pieczenia ułóż warstwę z pokrojonych na plastry batatów. Następnie stwórz warstwę z kukurydzy i cukinii.

Obraz

2. Powtórz każdą warstwę.

Obraz

3. Połącz ze sobą jajka i śmietankę.

Obraz

4. Umieść mieszankę na warzywach. Dodaj mozzarellę i tymianek, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także