PrzepisKolacjaZapiekanka canneloni z naleśników

Zapiekanka canneloni z naleśników

Zapiekanka canneloni z naleśników
Pyszności

11.03.2020 17:00, aktual.: 13.03.2020 12:47

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Zapiekanka canneloni z naleśników to sprawdzony przepis zarówno na smaczny obiad, jak i genialną kolację. Po prostu palce lizać!

Składniki:

Dodatki

  1. 4 szt. naleśniki
  2. 100 g ser mozzarella
  3. 50 g ser parmezan starty

Sos

  1. 3-4 łyżki oliwa z oliwek
  2. 1 szt. cebula
  3. 3-4 szt. łodygi selera naciowego
  4. 150 g mini marchewki
  5. 400 g mielona wołowina
  6. 800 g pomidory krojone z puszki
  7. 1 łyżeczka suszony czosnek
  8. 1 łyżeczka ostra papryka
  9. 1 łyżeczka sól
  10. 1 łyżeczka pieprz

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni usmaż 4 naleśniki. Odstaw na bok.

Obraz

2. Na tej samej patelni podsmaż seler naciowy, cebulę oraz mini marchewkę.

Obraz

3. Po chwili dodaj mięso mielone i pomidory krojone z puszki.

Obraz

4. Na koniec dopraw mieszankę przy pomocy soli, pieprzu, ostrej papryki i suszonego czosnku. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

5. Umieść farsz na naleśniku i zwiń go w rulon. Część mieszanki rozprowadź na spodzie naczynia. Następnie ułóż naleśniki.

Obraz

6. Na wierzchu dodaj kolejną warstwę farszu, kawałki mozzarelli i parmezan. Wstaw zapiekankę do piekarnika na 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza, opcja: grill).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz