PrzepisKolacjaZapiekanka francuska pod ziemniaczanym purée
Zapiekanka francuska pod ziemniaczanym purée
Pyszności
19.01.2018 17:00, aktual.: 10.10.2018 09:12
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Dziś przygotowaliśmy dla Was pyszną zapiekankę francuską pod ziemniaczanym purée. To nieskomplikowane danie nie tylko świetnie wygląda, ale i genialnie smakuje :)
Składniki:
- 500 g ziemniaki ugotowane
- 50 g masło
- 2 ząbki czosnek
- 80 g starta mozzarella
- 400-450 ml mleko
- 2 szczypty pieprz
- 1-2 łyżeczki gałka muszkatołowa
- 1 szt. cebula posiekana w kostkę
- 400-500 g mięso mielone
- 800 g pomidory pokrojone w kostkę
- 1 szczypta sól
- 2 łyżki zioła prowansalskie
Sposób przygotowania: