Zapiekanka jajeczna z kolorowymi warzywami bardzo często gości na naszych stołach. Mamy nadzieję, że ten przepis spodoba się również Tobie. Jeśli tak będzie, koniecznie nam o tym napisz ❤️
Składniki:
Masa jajeczna
4-5 szt. jajka
1/2 szkl. śmietana 18%
1/2 szkl. ser parmezan starty
1/2 łyżeczki sól
1/2 łyżeczki pieprz
Dodatki
200 g zielone szparagi
1/2 szt. brokuł
100 g pomidorki koktajlowe
1/2 szkl. migdały płatki
2 łyżki masło
2 łyżki oliwa z oliwek
200 g pieczarki
1 szt. cebula
1 szt. żółta papryka
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą jajka, śmietankę i ser parmezan.
2. Nie zapomnij również o pieprzu, soli i szczypiorku. Dokładnie wymieszaj.
3. Na rozgrzanej patelni umieść pieczarki. Po chwili dodaj cebulę, żółtą paprykę,
4. ...brokuły i zielone szparagi. Całość dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu.
5. Przełóż mieszankę do formy i dodaj jajeczną mieszankę.
6. Na wierzchu ułóż pomidorki koktajlowe i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza). Następnie dodaj na wierzch migdały i ponownie umieść w piekarniku. Tym razem na 10 minut.