PrzepisŚniadanieZapiekanka jajeczna z warzywami

Zapiekanka jajeczna z warzywami

Zapiekanka jajeczna z warzywami
Pyszności

31.05.2020 17:00, aktual.: 01.06.2020 15:03

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Zapiekanka jajeczna z kolorowymi warzywami bardzo często gości na naszych stołach. Mamy nadzieję, że ten przepis spodoba się również Tobie. Jeśli tak będzie, koniecznie nam o tym napisz ❤️

Składniki:

Masa jajeczna

  1. 4-5 szt. jajka
  2. 1/2 szkl. śmietana 18%
  3. 1/2 szkl. ser parmezan starty
  4. 1/2 łyżeczki sól
  5. 1/2 łyżeczki pieprz

Dodatki

  1. 200 g zielone szparagi
  2. 1/2 szt. brokuł
  3. 100 g pomidorki koktajlowe
  4. 1/2 szkl. migdały płatki
  5. 2 łyżki masło
  6. 2 łyżki oliwa z oliwek
  7. 200 g pieczarki
  8. 1 szt. cebula
  9. 1 szt. żółta papryka

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą jajka, śmietankę i ser parmezan.

Obraz

2. Nie zapomnij również o pieprzu, soli i szczypiorku. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Na rozgrzanej patelni umieść pieczarki. Po chwili dodaj cebulę, żółtą paprykę,

Obraz

4. ...brokuły i zielone szparagi. Całość dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu.

Obraz

5. Przełóż mieszankę do formy i dodaj jajeczną mieszankę.

Obraz

6. Na wierzchu ułóż pomidorki koktajlowe i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza). Następnie dodaj na wierzch migdały i ponownie umieść w piekarniku. Tym razem na 10 minut.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także