PrzepisDania główneZapiekanka z cukinii z klopsikami

Zapiekanka z cukinii z klopsikami

Zapiekanka z cukinii z klopsikami
Pyszności

19.02.2021 15:37, aktual.: 24.02.2021 21:50

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Zapiekanka z cukinii z klopsikami to prosty i błyskawiczny przepis na pyszny obiad. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Makaron z cukinii został przygotowany w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. cukinia
  2. 500 g mięso mielone
  3. 1 łyżeczka czosnek
  4. 500 ml sos pomidorowy
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/3 szkl. parmezan
  7. 2 szt. jajka
  8. 1/3 szkl. bułka tarta
  9. 1 łyżeczka oregano
  10. 1 łyżeczka bazylia
  11. 1 łyżeczka pieprz

Sposób przygotowania:

1. Zoodluj cukinię.

Obraz

2. Następnie połącz w misce: mięso mielone, jajka, parmezan, bułkę tartą, sól, pieprz, czosnek, oregano i bazylię. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Przełóż zoodlowaną cukinię do formy do pieczenia. Z mięsnej mieszanki uformuj klopsiki i ułóż na warzywnych spiralkach.

Obraz

4. Całość zalej sosem pomidorowym i posyp parmezanem.

Obraz

5. Tak przygotowaną formę wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz