WAŻNE
TERAZ

Tusk po posiedzeniu w BBN. "Każdy, kto odważy się zaatakować Polskę"

Zapiekanka z kapustą włoską

Zapiekanka z kapustą włoską to nasz dzisiejszy pomysł na smaczny obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 1 szt. kapusta włoska ugotowana
  2. 500 g mięso mielone
  3. 1 puszka pomidory krojone w zalewie
  4. 1/2 szt. cebula
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1 łyżka ocet balsamiczny
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 1/4 szkl. bazylia posiekana

Mieszanka serowa

  1. 2 szt. jajka
  2. 1/4 szkl. parmezan
  3. 1 szczypta sól
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 150 g mozzarella
  6. 500 g ricotta

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni połącz: cebulę, mięso mielone i czosnek.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj: krojone pomidory, ocet balsamiczny, sól, pieprz i posiekaną bazylię. Gotuj sos ok. 15 minut.

Obrazek

3. W międzyczasie przygotuj serową mieszankę. W tym celu połącz: ricottę, parmezan, jajka, sól i pieprz.

Obrazek

4. Teraz umieść w formie do pieczenia kolejno: mięsną mieszankę, liście kapusty, serowy miks oraz mozzarellę. Powtórz wszystkie warstwy, następnie piecz zapiekankę przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach
Jarskie kotlety w kilka minut. Moje dziecko się nimi zajada, choć twierdzi, że warzywnych nie znosi
Jarskie kotlety w kilka minut. Moje dziecko się nimi zajada, choć twierdzi, że warzywnych nie znosi
Naleśniki po łotewsku to moje nowe odkrycie kulinarne. Smakują jak babcine racuchy
Naleśniki po łotewsku to moje nowe odkrycie kulinarne. Smakują jak babcine racuchy
Tyle soli sypię do kiszenia kapusty. Za każdym razem wychodzi idealna
Tyle soli sypię do kiszenia kapusty. Za każdym razem wychodzi idealna
Za komuny były hitem stołówek. Teraz możesz zrobić je w zdrowszej, lżejszej wersji
Za komuny były hitem stołówek. Teraz możesz zrobić je w zdrowszej, lżejszej wersji
O wiele lepsze od filetów z bułką tartą. Czeskie kotlety mają zaskakującą panierkę
O wiele lepsze od filetów z bułką tartą. Czeskie kotlety mają zaskakującą panierkę