PrzepisZapiekanka z kapustą włoską
Zapiekanka z kapustą włoską
Pyszności
30.08.2020 17:00, aktual.: 04.09.2020 10:00
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Zapiekanka z kapustą włoską to nasz dzisiejszy pomysł na smaczny obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Składniki:
Podstawowe składniki
- 1 szt. kapusta włoska ugotowana
- 500 g mięso mielone
- 1 puszka pomidory krojone w zalewie
- 1/2 szt. cebula
- 2 ząbki czosnek
- 1 łyżka ocet balsamiczny
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1/4 szkl. bazylia posiekana
Mieszanka serowa
- 2 szt. jajka
- 1/4 szkl. parmezan
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 150 g mozzarella
- 500 g ricotta
Sposób przygotowania: