PrzepisZapiekanka z pieczarkami na 4 sposoby

Zapiekanka z pieczarkami na 4 sposoby

Zapiekanka z pieczarkami to kultowa pozycja, którą kosztował każdy z nas. I już za chwilę poznasz aż 4 pomysły jak ją podać.

Zapiekanka z pieczarkami na 4 sposoby
Pyszności

13.06.2019 | aktual.: 14.06.2019 08:16

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

3 smak na 4 porcje

  1. 2 szt. bagietki
  2. 4 plastry szynka parmeńska
  3. 10 szt. pomidorki koktajlowe
  4. 50 g rukola

Farsz-4 porcje

  1. 50 g masło do smażenia
  2. 1 szt. cebula
  3. 500 g pieczarki
  4. 40 g masło do posmarowania
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz
  7. 1/2 szt. sok z cytryny
  8. 100 g mozzarella

1 smak na 4 porcje

  1. 1 szt. pomidor
  2. 1 szt. ogórek szklarniowy odmiana Orion
  3. 3-4 szt. rzodkiewka
  4. 2 łyżki majonez
  5. 2 łyżki ketchup
  6. 3 łyżki szczypiorek posiekany
  7. 2 szt. bagietki
  8. 150 g szynka wędzona

2 smak na 4 porcje

  1. 2 szt. bagietki
  2. 200 g kiełbasa śląska
  3. 2-3 szt. ogórki kiszone
  4. 2 łyżki musztarda żółta

4 smak na 4 porcje

  1. 2 szt. bagietki
  2. 50 g mini salami
  3. 3 szt. papryczki pepperoni 3 kolory
  4. 2 łyżki sos sriracha

Sposób przygotowania:

1. Na patelni przygotuj farsz z pieczarek. W tym celu podsmaż cebulkę, po czym dodaj pieczarki, sól, pieprz oraz sok z cytryny.

Obraz

2. Podziel bagietki na pół. Następnie rozsmaruj masło i farsz z pieczarek. Nie zapomnij również o mozzarelli.

Obraz

3. Na pierwszej bagietce ułóż dodatkowo szynkę, na drugiej kiełbasę śląską, na trzeciej mini salami, a na czwartej szynkę parmeńską. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Gotowe zapiekanki udekoruj pozostałymi składnikami.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz