PrzepisZapiekany bakłażan w sosie marinara
Zapiekany bakłażan w sosie marinara
Dziś przygotowaliśmy prawdziwą ucztę. W roli głównej wystąpi bakłażan, którego najpierw nafaszerowaliśmy pomidorem i mozzarellą, a następnie zapiekliśmy w domowej roboty sosie marinara. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Pyszności
12.10.2020 | aktual.: 14.10.2020 13:05
W przygotowaniu idealnego sosu pomógł nam blender próżniowy marki Philips.
Składniki:
- 600 g pomidory krojone
- 1 szt. cebula
- 3 łyżki bułka tarta
- 2-3 ząbki czosnek
- 1 garść liście bazylii
- 3 łyżki miód
- 1 łyżka sól morska
- 1 szt. bakłażan
- 1 szt. pomidor
- 2 szt. ser mozzarella w zalewie
- 1/3 szkl. ser parmezan
Sposób przygotowania: